Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan faiz kararına tepki

Akşener ve Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının ardından paylaşım yaptı.

SİYASET 21.10.2021, 18:38 23.10.2021, 10:28
Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan faiz kararına tepki

TCMB, faizi 200 baz puan oranında indirerek yüzde 16'ya çekti. Kararın açıklanmasıyla birlikte dövizde sert yükseliş görüldü. Söz konusu karara, Millet İttifakı'ndan sert tepkiler geldi.

Kılıçdaroğlu: Başka bir açıklaması yok

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin şerefli bürokratlarına çağrıda bulundum. Bir de elbette ki şahsın bürokratları mevcut. Onların ne olduğunu bugün daha iyi anladık. Şahıs ve ortakları Türkiye'yi açlığa doğru itiyor. Tüm bu yapılanlar ya bir sağlık problemi ya da ya millete ihanet. Başka bir açıklaması yok." ifadelerini kullandı. 

Akşener: Olan yine millete oldu

İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Ciddiyetini kaybetmiş bir iktidarın, göreve getirdiği liyakatsiz bir bürokrat aracılığı üzerinden verdiği, rasyonellikten tamamen uzak bir kararın neticesinde olan yine ev halkımıza, KOBİ'lerimize, esnafımıza oldu. Bu millet bunları hak etmiyor. Çok yazık..." sözlerini sarf etti.

Öztrak: Yeni bir başkan atanır...

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak da karara sert bir dille tepki göstererek, "Kavcıoğlu, 'Faiz, enflasyonun üzerinde seyredecek.' diyerek göreve başladı, enflasyon faizi geçtiğinde de oyun içinde kural değişikliğine gitti. 'Asıl enflasyona değil çekirdeğine bakacağım.' dedi, bugün bir defa daha oyun içinde kural değişikliğine gitti. Faiz yüzdesini çekirdeğin de altına indirdi. TCMB'nin sermayesi güvendir. Oyun oynanırken kural değişikliğine giden bankaya güvenilmez. Herkes bu indiriminin rasyonel bir gerçeklikle değil talimat sonucu olduğunu görür. Talimat sonucu indirilen faiz ilk olarak Türk lirasını pul eder. Arından yeni bir başkan atanır. Faizi katbekat artırmak durumunda kalır." dedi. 

Yorumlar (0)