Akşener ve Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın TOGG davetini geri çevirdi!

TOGG'un Gemlik Kampüsü'ndeki fabrikasının açılışı 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Erdoğan'ın davetinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener'in yanıtı merak ediliyordu. İki parti lideri de açılışa katılamayacağını bildirdi. İşte liderlerin daveti reddetme gerekçeleri...

SİYASET 25.10.2022, 13:38 26.10.2022, 08:35 Hakan Öksüz
Akşener ve Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın TOGG davetini geri çevirdi!

Türkiye'nin yerli ve milli imkânlarıyla ürettiği elektrikli otomobil TOGG için heyecanlı bekleyiş sürüyor. TOGG'un Gemlik Kampüsü'nde 29 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek fabrika açılış töreni için geri sayım başladı. Açılışı gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i davet etti. Muhalefetin iki güçlü isminin açılışa katılıp katılmamakla ilgili verecekleri karar merak ediliyordu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: "Projeyi siyasi şova dönüştürdüler"

Millet İttifakı'nın ortakları olan Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener, TOGG'un açılışına katılmama kararı aldı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti lideri Kılıçdaroğlu'nun açılışa katılmayacağını açıkladı. TOGG projesinin şova dönüştürüldüğünü ve siyasi amaçlarla hareket edildiğini kaydeden Öztrak, "İyi yönetilen projelere desteğimizi veririz. Erdoğan ve yakın çevresi ise özel bir girişim tarafından hayata geçirilen TOGG projesini, siyasi şov amaçlı kullanıyor. Proje hepimizi gururulandırmıştır ancak saydığımız sebeplerden dolayı Genel Başkanımız açılışa katılmayacak." dedi.

Akşener: "Koray Aydın katılacak"

TOGG'un Gemlik Kampüsü'ndeki fabrika açılış törenine ilişkin bir açıklama da İYİ Parti cephesinden geldi. Bir televizyon programının canlı yayınına katılan Akşener, merak edilen soruya yanıt verdi. Daha önceden planlanan başka bir programı olduğunu ve bunu iptal edemeyeceğini aktaran Akşener, "Ankara Milletvekilimiz Koray Aydın, açılışta partimizi temsil edecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)