Bakan Koca açıkladı: Binali Yıldırım ve maden işçilerinin durumu ne?

Kabine Toplantısı'ndan sonra açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Koca, Bartın'daki maden faciasında yaralanan işçiler ve Binali Yıldırım’ın son durumlarına yönelik bilgi verdi. Bakan Koca, sağlıkta randevu tartışması için de konuştu.

GÜNDEM 25.10.2022, 13:47 26.10.2022, 09:16
Bakan Koca açıkladı: Binali Yıldırım ve maden işçilerinin durumu ne?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Beştepe'de dün yapılan Kabine Toplantısı'ndan sonra gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Azerbaycan'da geçirdiği kazanın ardından Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nde tedavi altına alınan Binali Yıldırım'ın son durumuna yönelik bilgi veren Sağlık Bakanı, Yıldırım'ın durumunun iyi olduğunu aktardı.

“Köprücük kemiğine müdahale gerekebilir”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Binali Yıldırım’ın durumuyla ilgili ''Belki köprücük kemiği ile ilgili müdahale yapmak lazım. Büyük olasılıkla yarın yapılabilir'' şeklinde konuştu.  

Maden işçilerinin durumu

Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden faciasında yaralanan işçilerin de aynı hastanede tedavisi devam ediyor. 

Şu an üç kişinin entübe durumda olduğunu söyleyen Bakan Koca, ''Bugün ya da yarın birini daha ekstübe (Solunum yetmezliği halinde özel cihazlarla destek sağlamak için nefes borusuna takılan tüpü çıkarma) edeceğiz. Diğer 2 hastamız, bir tanesi İbrahim, o hastamız servisteydi. İki hastamızdan bir tanesi de servise bugün veya yarın çıkabilir. Genel durumları iyi'' sözlerini kullandı. Koca, yaralıların durumlarında kötü bir gidişatın olmadığını fakat iki kişinin durumunun kritik olduğunu söyledi.

Sağlıkta randevu tartışmaları: “Yeni atamalarla sıkıntı azalacak”

MHRS'den, devlet hastanelerinde randevu almayla ilgili ortaya çıkan sıkıntılar bir süredir gündemi meşgul etmeye devam ediyor. MHRS randevu alma işlemiyle ilgili sıkıntılar da Bakan Koca'ya soruldu. 

Her gün randevulara yönelik düzenlemelerin olduğunu fakat tamamen istenilen yere gelinmediğini ifade eden Koca, bine yakını pratisyen hekim ile birlikte 6 bini geçen yeni atamanın yapıldığını, atamalarla birlikte her geçen gün sıkıntının azalacağını aktardı. 

Ankara’daki hastaneler kapanacak mı?

Geçtiğimiz günlerde Bakan Koca'ya hizmete açılan Etlik Şehir Hastanesi'nden sonra Ankara'daki diğer hastanelerin kapatılıp kapatılmayacağı sorusu iletildi. 

Konuya yönelik Koca şu açıklamaları yaptı:

''Ankara’daki Etlik Şehir Hastanesi'ne atamalarla beraber birçok hekimin yerleştirmesi yapıldı. Hastanemiz günlük 8 bin polikliniğe ulaştı. Yılbaşında da 20 binleri bulacağını öngörüyoruz. Hiçbir hastanemizi artık kapatmıyoruz. O hastanelerin yerine ne yapacağımızı da söylerim.''

Koca'ya ''Darbe girişiminin ardından askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı'na bağlanmıştı. Milli Savunma Bakanlığı'na tekrar devredilir mi'' sorusu da iletildi. 

Koca, ''Bir 15 Temmuz daha yaşamak istemiyoruz. Biz, bakanlık olarak askerimizin var olan eksikliklerini bütün boyutuyla sağlama çabası içindeyiz. Eğer eksikler varsa da talepler çerçevesinde daha üst düzeyde ne yapılması gerekiyorsa onu da yaparız'' açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)