Akşener: DEVA ve Gelecek Partisi, Millet İttifakı'na katılacak gibi gözüküyor

Akşener, ittifaklara dair gerçekleştirdiği açıklamada, "İş birliği yapacağız gibi gözüküyor, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nden söz ediyorum." dedi.

SİYASET 06.05.2021, 20:05
Akşener: DEVA ve Gelecek Partisi, Millet İttifakı'na katılacak gibi gözüküyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bir sonraki seçim için olasılıkları değerlendiren İYİ Parti lideri, "Gelecek Partisi ve DEVA Partisi var, Saadet Partisi de fena gitmiyor. Muhtemelen bir iş birliği olacak gibi görünüyor. Şöyle bir baktığımız zaman, Cumhur İttifakı adayının kazanması pek mümkün görünmüyor." ifadelerini kullandı. 

"İYİ Parti büyüyor"

Partisinin sürekli olarak büyüdüğünü, CHP'nin ise düşüş göstermediğini dile getiren Akşener, Millet İttifakı'nın çıkaracağı cumhurbaşkanı adayına nasıl karar verileceğini bilmediğini de sözlerine ekledi.

"Kırmadan, incitmeden rakibiz"

Erken seçime hazır olduklarını söyleyen Akşener, "31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde yalnızca bizim ve CHP'nin bir işbirliği oldu. 24 Haziran 2018'de de, 31 Mart 2019'da da geçerli olan bir iş birliğiydi bizimki. İYİ Parti'nin, CHP'nin ve diğer siyasi partilerin olayları çözümleri farklı. Böyle olunca da incitmeden, kırmadan rakibiz de diyebiliriz. İttifaklar bir mecburiyettir. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ne şekilde belirlenecek bilmiyorum. Biz erken seçime hazır durumdayız." dedi. 

Yorumlar (0)