Aksakal’dan ABD’ye ‘Güney Kıbrıs’ tepkisi: Asla kabul edilemez!

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, Amerika Birleşik Devletleri’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne silah ambargosunu kaldırmasına tepki göstererek, “Bu durum asla kabul edilemez, edilmemelidir” dedi. 

SİYASET 05.10.2022, 12:19 06.10.2022, 09:06
Aksakal’dan ABD’ye ‘Güney Kıbrıs’ tepkisi: Asla kabul edilemez!

DSP lideri Önder Aksakal, ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) silah ambargosunu kaldırmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD’nin ayrıca Yunanistan’ın Ege adalarını silahlandırmasına da destek verdiğini vurgulayan Aksakal, önemli mesajlar verdi. 

“Türkiye, tarihsel bir dönemecin eşiğindedir”

“Türkiye, tarihsel bir dönemecin eşiğindedir” diyen Aksakal, “Ülkemiz, kendi kaderini tayin ettiği günden bu yana geçen 100 sene içerisinde birçok sorunu bertaraf edebilmişse de, bu kez küresel emperyalist sistemin gemi azıya aldığı açık bir şekilde görülmektedir. Hala devam eden ‘Üçüncü Paylaşım Savaşı’nın 21. yüzyıl versiyonu gereği, örtülü mutabakatlar kapsamında yaşadığımız, ‘danışıklı döğüşler’, her geçen süreçte Trakya topraklarını ve Anadolu’yu tehdit eder seviyelere ulaşmıştır” ifadelerini kullandı. 

ABD’ye sert tepki

Açıklamasında ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne silah ambargosunu kaldırmasına sert tepki gösteren Aksakal, “Bir NATO mensubu olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin terör örgütlerini doğrudan beslemesi, himaye etmesi ve güçlendirmesi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne uyguladığı silah ambargosunu kaldırması, kendilerine savaş eğitimi vermeye niyetlenmesi, Yunanistan’ın uluslararası anlaşmaların aksine topraklarımızın hemen ucundaki adaları silahlandırmasına destek vermesi, esasen bu senaryoları çoktan hazırladığının ve ayrıca bu hususta oyun kurucu rolüne büründüğünün açık bir delilidir” dedi. 

“Vakit kaybetmeden vaziyet almak mecburiyeti vardır”

Türkiye’nin küçümsenecek bir ülke olmadığının altını çizen Aksakal, “Bölgemizde yaşanan bu durum asla kabul edilemez, edilememelidir. Türkiye bir müstemleke değildir. Vakit kaybetmeden vaziyet almak mecburiyeti vardır. Vaki tehlike ve tehditlere, ‘akşam-sabah’ tanımlamaları yaparak top çevirmenin ülkemize ağır sonuçlar dayatabileceği gözden uzak tutulmamalıdır” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)