AK Partili Turan: Cumhurbaşkanımız Kürtlere hakaret etmedi

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Kürtlere hakaret ettiği yönündeki iddiaları, nefretle ve esefle reddediyoruz." dedi.​​​​​​​

SİYASET 20.10.2022, 00:45 20.10.2022, 17:43
AK Partili Turan: Cumhurbaşkanımız Kürtlere hakaret etmedi

Meclis Genel Kurulu'nda, gündem dışı konuşmaların ardından partilerin grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

Beştaş: Bilinçaltının yansımasıdır

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Erdoğan grup toplantısında, 'PKK'lılar 5-10 çocuk yapıyor.' dedi. Eskiden Kürtler diyordu, şimdi direkt olarak örgüte bağladı. Kürtlerin tümüne, 'PKK'lısınız.' dediler. Tüm Kürt halkını terörist olarak nitelendirmenin bilinçaltının yansımasıdır." ifadelerini kullandı. 

Turan: Kaşımayın artık şu problemlerimizi

Turan, Erdoğan'ın değerlendirmesinin, insanların kimliği ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Kürtlere hakaret ettiği yönündeki iddiaları, nefretle ve esefle reddediyoruz. Ortaya getirilen fotoğrafı Kürtlere yapılan bir söylemmiş gibi değerlendirmenizi, düşünmenizi büyük bir şaşkınlıkla izliyorum. Bunun partinize, size bir yararı yok, ülkemize yararı yok. Kaşımayın artık şu problemlerimizi. Ülkemizde Kürt sorunu kalmadı fakat siz Kürt sorunu olmasını istiyorsunuz. Biz herkese eşit olarak bakıyoruz. O yüzden bu siyasi dilin size yararı olmadığı düşüncesindeyim."

Babacan: Utanç verici

Konuya dair paylaşımda bulunan DEVA (Demokrasi ve Atılım Partisi) lideri Ali Babacan, "Gördüğü hemen her kadına kaç çocuk doğurması gerektiğini belirtiyor. Dağda 5-10 çocuk doğurmadıklarını biliyor fakat milyonlarca Kürt yurttaşımızı teröristlikle itham ediyor. Yazık, utanç verici." dedi.

 

Davutoğlu: Kastınız açıkça ortada

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise "Bu ülkenin evlatları Kandil'de doğmadığına göre kastınız açıkça ortada Sayın Erdoğan. İfadeleriniz kadın haklarına ve insanlar haklarına saygısızlıktır. Türkiye'de doğan her çocuk onurlu bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıdır. Çocuklar arasında ayrımcılık yapmak ırkçılıktır." sözleriyle tepki gösterdi. 

Yorumlar (0)