Türkiye'deki ilk konserini verdi: "İslam'ı keşfetmeden önce..."

Yusuf İslam, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Beyoğlu Kültür Yolu Festivali çerçevesinde ülkemizde ilk defa konser verdi. Ünlü sanatçı, "İslam'ı keşfetmeden evvel rüzgar nereye eserse oraya gidiyordum." dedi.

KÜLTÜR-SANAT 20.10.2022, 01:29 20.10.2022, 17:43
Türkiye'deki ilk konserini verdi: "İslam'ı keşfetmeden önce..."

İmza attığı albümlerle 1960 ve 1970'li senelere damga vuran, 1977 yılında Müslüman olmayı seçen İngiliz sanatçı, AKM'de (Atatürk Kültür Merkezi) müzikseverlerle buluştu.

Konsere gelenleri "Bu ülkede çalıyor olmaktan ötürü çok mutluyum. Bu harika bir şey." diyerek selamlayan sanatçı yaklaşık olarak iki saat sahnede kaldı. 

İslam, uzun senelerdir birçok şarkı yazdığını kaydederek, "Şarkılarımda bu dünyanın sorumluluklarını devralacak olan gençlere mesajlar veriyorum." dedi.

"'The Wind' şarkısında Yunus Emre'den esinlendim"

'The Wind' adlı şarkısını seslendirmeden evvel kimden esinlendiğini ifade eden sanatçı, "Sıradaki şarkıyı Yunus Emre'den esinlendim. 'Gel gör beni aşk n'eyledi...' diyerek sonsuza dek nasıl aşık olunacağını öğretiyor." diye konuştu. 

"İslam'ı keşfetmeden evvel..."

Yusuf İslam yaşam yolcuğunun çok ilginç olduğunu belirterek, "Yalnızca bir rüzgar gibi. İslam'ı keşfetmeden evvel rüzgar nereye eserse oraya gidiyordum." dedi. 

Aralarında 'Peace Train', 'Wild World', 'Father & Son', 'The Beloved', 'Morning Has Broken' ve 'Moonshadow' adlı unutulmaz şarkılarının da olduğu bir repertuvarı yorumlayan ünlü sanatçı, 'Türkiye Kültür Yolu Festivalleri' çerçevesinde 23 Ekim tarihinde CSO Ada Ankara'da da konser verecek.

2023'te dünya turnesine çıkacak

Müzisyen, şarkı sözü yazarı ve yorumcu Yusuf İslam'ın ülkemizdeki konserlerinin geliri, 'Peace Train'e adlı yardım kuruluşuna bağışlanacak.

Sosyal projelere sağladığı destekler ve İngiltere'deki Yusuf İslam Vakfı aracılığıyla gerçekleştirdiği yardım çalışmalarıyla da ön plana çıkan sanatçının ülkemizdeki konserleri, önümüzdeki yıl gerçekleştireceği uluslararası turnesine öncülük ediyor. 

Yorumlar (0)