Erdoğan rozeti taktı, Mehmet Ali Çelebi konuştu!

Kumpas davalarından dolayı 41 ay boyunca hapis yatan ve daha sonra siyasete atılarak CHP ve Memleket Partisi bünyesinde milletvekili olarak hizmet veren emekli askeri pilot Mehmet Ali Çelebi, resmen AK Parti'ye katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakasına rozet takılan Çelebi, "FETÖ zombi teşkilatına karşı yürüttüğünüz mücadelede bir Atatürk askeri olarak yanınızda yer alacağım." dedi.

SİYASET 19.10.2022, 13:43 19.10.2022, 17:55 Hakan Öksüz
Erdoğan rozeti taktı, Mehmet Ali Çelebi konuştu!

FETÖ'nün kumpas davaları nedeniyle tutuklanan ve 41 ay boyunca cezaevinde tutulan emekli asker Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılacağını açıklaması şaşkınlık yaratmıştı. 2018 yılında yapılan genel seçimlerde CHP milletvekili olarak Meclis'e giren Çelebi, 29 Ocak 2021'de istifasını sunmuştu. Daha sonra Muharrem İnce'nin genel başkanı olduğu Memleket Partisi'ne katılan Mehmet Ali Çelebi, bu yıl 25 Şubat'ta partiyle yollarını ayırdığını bildirmişti.

Erdoğan, konuşmasından önce rozeti taktı

Mehmet Ali Çelebi'nin 11 Ekim'de AK Parti'ye katıldığını açıklaması, Türk siyasetinde deprem etkisi yarattı. Uzun yıllar boyunca AK Parti'ye muhalefet eden Çelebi'nin bu kararı, şaşkınlıkla karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı öncesi kürsüye çağrılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye rozet takması, bu durumu resmileştirdi. Konuşmasından önce Çelebi'ye AK Parti rozetini takan Erdoğan, partinin yeni üyesini tebrik etti.

"Bir Atatürk askeri olarak yanınızda yer alacağım"

Mehmet Ali Çelebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakasına rozet takmasının ardından konuşma yaptı. Erdoğan'ın canıyla, kendisinin ise özgürlüğüyle tehdit edildiğini kaydeden Çelebi, "15 Temmuz gecesi direnişe geçmeseydiniz, ben de diğer binlerce kumpas mahkumu gibi katledilecektim. Türk milleti bağımsızlığını kaybedecekti. FETÖ zombi teşkilatına karşı yürüttüğünüz mücadelede bir Atatürk askeri olarak yanınızda yer alacağım." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)