AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'Twitter sansürü' açıklaması

AK Parti MYK toplantısının ardından açıklama gerçekleştiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'ın sansür uygulamalarının diktatörlüğe ve dijital faşizme döneceğini belirtti.

SİYASET 09.02.2021, 18:18 10.02.2021, 14:13
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'Twitter sansürü' açıklaması

AK Parti Merkez Yönetme Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'ın sansür uygulamasına da değindi.

Sosyal medya firmalarının birer özgürlük mecrası olarak ortaya çıkmasının ve akabinde gelinen noktanın bundan çok uzak olduğunu kaydeden Çelik, bu durumun zamanla dijital faşizme dönüşebileceğine işaret etti.

Çelik, aynı zamanda sosyal medya firmalarının herhangi bir yargı olmaksızın keyfi kararlar almasının da kamu otoritesi gibi uygulandığını vurguladı.

"PKK yöneticilerine resmi onay verilirken; KKTC yöneticileri bundan mahrum bırakılıyor"

Bu yaklaşımın problemli olduğunu belirten Çelik, "PKK yöneticilerinin Twitter hesaplarına resmi onay verilirken, mavi onay verirken; KKTC yöneticileri neden bundan mahrum bırakılıyor? Diyarbakır annelerinin de Twitter hesabı engellendi. Bu keyfi kararların arkasındaki ilkeler nelerdir?" ifadelerini kullandı.

"Bu, diktatörlük ve dijital faşizmi getirecektir"

'Diktatörlük dijital faşizm' kavramlarını sosyal medya ile bağdaştıran Çelik, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Müslümanlara, Peygamberimize yönelik nefret suçu olan tweet'leri neden engellemiyorsunuz? Hangi ilkelerle ya da mahkeme kararıyla hareket ediyorsunuz? Bunların net bir şekilde ortaya konulması lazım. Sosyal medya; kavga eden, adaletle kavga eden, milli iradeleri aşan bir mekanizmaya dönüştü. Bu, arkasından diktatörlük ve dijital faşizmi getirecektir. Bu kriz koşullarına negatif katkıda bulunmak yerine, ilkeli ve mantıklı bir yaklaşık getirmek lazım."





Yorumlar (0)