AK Parti'den Yunanistan'a çok sert tepki

Ömer Çelik, "Yunanistan'ın Türk jetlerini taciz etmesinin hukukla hiçbir ilgisi yoktur. NATO Angajman Kuralları'na göre düşmanca davranıyorlar. Sahadaki tüm bu hareketlerinin tehlikeli neticeleri olabilir." dedi.

SİYASET 01.09.2022, 20:36
AK Parti'den Yunanistan'a çok sert tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin genel merkez binasında, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen MYK (Merkez Yürütme Kurulu) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

"Bu hareketlerinin tehlikeli neticeleri olabilir"

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Yunanistan'ın Türk jetlerini taciz etmesinin hukukla hiçbir ilgisi yoktur. NATO Angajman Kuralları'na göre düşmanca davranıyorlar. Tüm bunlar TSK (Türk Silahları Kuvvetleri) için hiçbir şey ifade etmiyor. TSK'nın kuvveti karşısında onların yaptıklarının hiçbir manası yok. Türk Hava Kuvvetleri gerekli yanıtı vermiştir. Yunanistan gittikçe gayrinizami hareketlerde bulunmaya başlayan bir ülkeye dönüştü. Yunanistan'ın yabancı ülkelerin askeri karargahı haline geldiğini yalnızca biz söylemiyoruz, Yunanistan muhalefeti de söylüyor. Sahadaki tüm bu hareketlerinin tehlikeli neticeleri olabilir. Bu, dünyanın hiç de istemediği bir şey.

"Macron'un tüm dış siyaseti Erdoğan ve Türkiye karşıtlığı"

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un tüm dış siyasetini yalnızca Erdoğan ve Türkiye karşıtlığına indirgemesini ibretle takip ediyoruz. Ülkemize yönelik sözleri siyasi yönden ahlaki değil. Cumhurbaşkanımız ile her görüşmesinde diyalogu artırmaktan söz ediyor ama sonradan yine Türkiye karşıtlığına başlıyor. 

"CHP, FETÖ ile nasıl mücadele edecek?"

Sayın Kılıçdaroğlu, tüm KHK'lıları görevlerine geri iade edeceklerini söylüyor. Kılıçdaroğlu genellikle hukukun altını çiziyor, ülkeye demokrasi geleceğinden söz ediyor. Fakat bazı meselelerde hemen hukuk dışına çıkıveriyor. Öyle bir vaatte bulunuyor ki siyasetin hukuk alanına müdahalesi anlamına geliyor. Yargı sürecine ilişkin yeni bir mekanizma tavsiye etse ya da başka bir değerlendirme yapılması gerektiğini dile getirse kendince daha doğru bir şey söylemiş olur. Bir yerde haksızlık varsa elbette ki üstüne doğru gitmek gerekir. CHP, FETÖ ile nasıl mücadele edecek? Siyasi tarihimizin en ağır tehditlerinden birini atlattık. Gazilerimiz var, şehitlerimiz var. Tüm bunlara hürmet gösterilmeli ve çok daha dikkatli bir dil tercih edilmeli. FETÖ'ye umut manasına gelebilecek bir imada bulunmaktan ya da cümle kurmaktan uzak durmak gerekir. 

Doğu Perinçek, Ahmet Şık, Ali Mahir Başarır...

Doğu Perinçek'in Peygamber Efendimiz ile ilgili olarak yaptığı açıklamalar kabul edilemez. Kendisini Peygamber Efendimiz ile mukayese etmesi akıl dışıdır. Bu haddini bilmezliktir, mantıksızlıktır, mantık kırılmasıdır.

TİP (Türkiye İşçi Partisi) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, ülkemizin en büyük siyasi partisi için 'örgüt muamelesi' yapacaklarını söylüyor. Dünyadaki en faşizan yaklaşım olabilir. Hukuki süreci başlattık. 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın her iddiası gibi bu da yalan. Bu arkadaş çok fazla dizi izliyor sanırım. Zehra Taşkesenlioğlu ile görüşmedim. Görüşsem söyleriz."

Yorumlar (0)