Ahmet Şık’tan AK Partilileri kızdıracak sözler

Bir Youtube programına konuk olan Türkiye işçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, hükümetin değişmesi halinde AK Parti’nin kapatılacağını, üyelerinin de mahkeme karşısına çıkarılacağını söyledi. 

SİYASET 30.08.2022, 09:37
Ahmet Şık’tan AK Partilileri kızdıracak sözler

Ruşen Çakır’ın sunduğu programa konuk olan TİP Milletvekili Ahmet Şık, AK Parti’nin 2023 seçimlerinde şansının çok düşük olduğunu belirtti. AK Partililere, “Kendi kuyunuzu kazıyorsunuz” diyerek seslenen Ahmet Şık, “Neden bunu diyoruz? Çünkü bunlar sizi yargı önüne çıkaracak kanuni düzenlemeler haline dönüşecek. 2023 seçimlerinde herkes, ‘Bunlar gidecek’ diye düşünüyor. Herkeste bu duygu var. Ben de ilk kez bu fırsatın doğduğunu düşünüyorum. Yine de erken konuşmamak lazım” dedi. 

“Onların hepsi suç örgütü üyesi olmaktan hâkim karşısına çıkacaklar”

AK Parti’nin hükümetten düşmesi halinde yeni adımlar atılacağını belirten Şık, “Hükümet değişikliği olursa AK Parti üyelerinin mahkeme karşısına çıkarılması gerekir. Muhalefet sıralarını AK Parti’ye ya da MHP’ye bırakamayız. Onlar zaten seçimden sonra darmadağın olacaklar. Onların hepsi suç örgütü üyesi olmaktan hâkim karşısına çıkacaklar. AK Parti de bu sebeple kapatılacak. AK Parti o süreçten sonra bir siyasi parti muamelesi görmeyecek. ‘Siyasi parti kisvesi altındaki bir suç örgütü’ diyecekler” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)