Türk F-16'larına Yunan uçaklarından taciz

Doğu Akdeniz'de NATO görevi icra eden Türk savaş uçaklarına, NATO mensubu Yunan F-16'ları tarafından radar kilidi atılarak tacizde bulunuldu.

GÜNDEM 23.08.2022, 18:40
Türk F-16'larına Yunan uçaklarından taciz

MSB (Milli Savunma Bakanlığı) kaynaklarından edinilen bilgiler doğrultusunda, NATO mensubu Yunanistan'a ait olan savaş uçaklarının önemli bir NATO görevini icra eden Türk savaş uçaklarının görevine engel olmak üzere bilinçli bir şekilde radar kilidi attıkları kaydedildi.

Yunanistan tarafından gerçekleştirilen bu tacizin, NATO'nun çalışmalarını hedef alan bir teşebbüs olduğuna işaret eden kaynaklar, Yunanistan'ın, ülkemizi taciz edebilmek için NATO görevlerini dahi riske atmaktan geri durmadığının altı çizildi.

Türk savaş uçaklarına yönelik radar kilidi atılmasının hemen akabinde gerekli karşılığın ivedilikle verildiği ve Yunan savaş uçaklarının bölgeden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

MSB ve Dışişleri'nden sert tepki

Ayrıca MSB tarafından hususun NATO makamlarına da iletildiği ve Yunan askeri ataşesinin MSB'ye çağırılarak, NATO görevini tehlikeye sokan Yunan savaş uçaklarından ötürü tepki gösterildiği belirtildi.

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı tarafından da ilgili taraflar nezdinde diplomatik girişimlerin yapıldığı aktarıldı.

Bu tarz bir tacizin müttefiklikle hiç bağdaşmadığına işaret eden kaynaklar, Yunanistan'ın tansiyonu yükseltme peşinde olduğunun altını çizdi. 

Yorumlar (0)