AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması

Ömer Çelik, "'Cumhurbaşkanı Seçimi'nin kesin neticeleri açıklanmadı. YSK tarafından açıklandıktan sonra sonra yemin merasimi ve Kabine takvimi başlıyor olacak. Yemin merasiminin gerçekleştirildiği akşam büyük ihtimalle Kabine de açıklanmış olacaktır." dedi. Mehmet Şimşek'in Kabine'de yer alıp almayacağı hakkında da konuşan Çelik, "Bu sürece katkı sunmak istiyor. Kabine tümüyle Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. O hususta bizim bir şey söylememiz yanlış olur." ifadelerini kullandı.

SİYASET 30.05.2023, 19:40
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin MYK (Merkez Yürütme Kurulu) toplantısının ardından kameraların karşısına geçti.



"Aynı gün Kabine de açıklanır"

"Kabine ne zaman açıklanacak?" sorusunu yanıtlayan Çelik, "YSK (Yüksek Seçim Kurulu) tarafından milletvekilliğine ilişkin kesin neticeler açıkladı. Üç gün içinde yemin edilecek. Fakat an itibarıyla 'Cumhurbaşkanı Seçimi'nin kesin neticeleri açıklanmadı. YSK tarafından açıklandıktan sonra sonra yemin merasimi ve Kabine takvimi başlıyor olacak. Yemin merasiminin gerçekleştirildiği akşam büyük ihtimalle Kabine de açıklanmış olacaktır. Yine aynı gün gerçekleştirilecek törene pek çok devlet başkanı da katılmak istiyor. Süreç halihazırda devam ediyor. Çok geniş bir katılımla o merasimin de yapılacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.



"Mehmet Bey katkı sunmak istiyor"

"Kabine'de Mehmet Şimşek yer alacak mı?" sorusuna ise Ömer Çelik, "Mehmet Şimşek yakın bir arkadaşımız, çok da kıymetli bir arkadaşımız. Mehmet Bey medyaya yansıyan ve yansımayan görüşmeler gerçekleştiriyor. Bu sürece katkı sunmak istiyor. Kabine tümüyle Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. O hususta bizim bir şey söylememiz yanlış olur." şeklinde cevap verdi. 

Yorumlar (0)