Kabine ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeminden sonra yine aynı gün bir göreve başlama merasiminin olacağını kaydeden İbrahim Kalın, bunların akabinde Kabine'nin duyurulacağını dile getirdi.

GÜNDEM 29.05.2023, 20:10
Kabine ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında gündeme dair değerlendirmeler yaptı, sualleri cevapladı.



"YSK'yı bekliyoruz"

"Bundan sonraki süreç ne şekilde ilerleyecek? Erdoğan ne vakit yemin edecek? Ardından gerçekleştirilecek resepsiyona kimler çağrılacak?" sualine İbrahim Kalın, "Takvim, YSK'nın (Yüksek Seçim Kurulu) duyuracağı tarih ve kesin seçim neticelerine bağlı olarak şekillenecektir. YSK iki tane kesin netice açıklaması gerçekleştirecek, ilki 'Milletvekili Seçimi', ikincisi ise 'Cumhurbaşkanı Seçimi' ile ilgili." yanıtı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeminden sonra yine aynı gün bir göreve başlama merasiminin olacağını kaydeden Kalın, buraya yurttaşların yanı sıra uluslararası liderlerin ve misafirlerin çağrılacağını, Cumhur İttifakı'nın paydaşlarının da merasimde olacağını bildirdi.

Bunların akabinde Kabine'nin duyurulacağını dile getiren Kalın, YSK'nin gerçekleştireceği açıklamanın akabinde hem TBMM'nin hem de Cumhurbaşkanlığının takviminin netlik kazanacağını ifade etti.

"Erdoğan'ın göreve başlaması merasimi için hazırlığınız nasıl?" suali üzerine Kalın, "2018 yılında, dün akşam balkon konuşmasının gerçekleştiği meydanda geniş katılımlı bir merasim yapmıştık. Yine orada gerçekleştireceğiz. Yurttaşlarımız, siyasi parti temsilcileri ve meslek örgütlerinden meydana gelen geniş bir kalabalık orada olacak. Uluslararası liderler de gelecek. Binlerle ifade edebilecek büyük bir göreve başlama merasimi gerçekleştirilecek." şeklinde konuştu.



"Mehmet Bey'in desteği sürecek"

"Erdoğan dünkü balkon konuşmasının ekonomi kısmında 'uluslararası itibara sahip olan bir finans yönetimi'nden bahsetti. Buradan kasıt hiç duymadığımız kişiler mi, yoksa daha evvel görev almış kişiler mi? Eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in de bir kutlama mesajı oldu Erdoğan'a. Bu husustaki düşünceleriniz nedir?" suali üzerine Kalın, "Mehmet Şimşek'in dolaylı desteği hep sürüyordu ve bundan sonra da sürecek. Kabine içinde yer alıp almayacağını bilemiyorum. Mehmet Bey ekonomi politikalarımıza katkı sunmaya devam edecektir." dedi. 

Yorumlar (0)