Türkiye'nin 'Küçük Venedik'i büyülüyor

Avrupa'daki en güzel kasabalardan biri olarak gösterilen Bursa'ya bağlı Nilüfer ilçesindeki Gölyazı Mahallesi'ne uğrayan ziyaretçiler, gölde saltanat ve balıkçı kayıklarıyla bir güzel gezinti yapabiliyor.

SEYAHAT 25.01.2022, 18:52 26.01.2022, 15:21
Türkiye'nin 'Küçük Venedik'i büyülüyor

'Küçük Venedik' olarak adlandırılan Uluabat Gölü kıyısında konumlanan Gölyazı Mahallesi, kar yağışıyla birlikte büründüğü farklı güzellikleriyle misafirlerini ağırlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Nilüfer Belediyesi öncülüğünde süren kazılarda gün yüzüne çıkarılan buluntulara göre, 2.600 sene evvel hayatın başladığı Gölyazı, benzersiz doğal güzelliğiyle yılın her dönemi misafirlerini etkiliyor.

JATA (Japon Seyahat Acentaları Birliği) tarafından 'Avrupa'daki en güzel 30 kasabadan biri' olarak gösterilen, yağışların çok olduğu zamanlarda göl suyunun yükselerek evlerin önüne dek gelmesi sebebiyle 'Küçük Venedik' olarak adlandırılan yarımada üzerine kurulu mahalle, yoğun kar yağışlarıyla birlikte beyaz gelinliğini giydi.

Gölyazı'ya gelen yerli ve yabancı turistler, talebe göre gölde saltanat ve balıkçı kayıklarıyla gezinti yapma olanağı da buluyor.

"Her mevsim ziyaret edilebilir"

Muhtar İbrahim Şahin, basın mensuplarına, Gölyazı'nın konumu ve tarihiyle dünyada nadir noktalardan biri olduğunu dile getirdi.

Bölgenin, ülkemizin ve kentin önemli bir değeri olduğunu söyleyen Şahin, turizm yönünden iyi bir potansiyele sahip olduklarını aktardı.

Şahin, kar yağdığı zaman mahallenin benzersiz bir görünüme kavuştuğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

"Kış mevsiminde tarihi konumu, doğal güzellikleri ve ada olması sebebiyle Venedik'i andırıyor. Ziyaretçilerimizin kahve ve çay içebilecekleri mekanlar var. Yazın daha fazla kişi uğruyor fakat kışın da misafirlerimiz artmaya başladı. Burası dört mevsim ziyaret edilebilecek bir yer."

Bölgeyi ziyarette bulunanlar da karla beyaza bürünen mahallenin muhakkak görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu dile getirdi.































Yorumlar (0)