Uğur Şahin müjdeyi verdi

Amerikan ilaç firması Pfizer ile Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech'in, COVID-19'un Omicron varyantına özel olarak hazırlanan aşı için denemelere başladıkları bildirildi.

SAĞLIK 25.01.2022, 19:13
Uğur Şahin müjdeyi verdi

Pfizer-BioNTech tarafından gerçekleştirilen açıklamada, 18 ila 55 yaş aralığındaki sağlıklı bireylerde Omicron'a özel aşı adayının 'tolere edilebilirliğini, güvenliğini ve immünojenisitesini' yorumlamak için klinik çalışmanın bugün itibarıyla başladığı kaydedildi.



Prof. Dr. Şahin'in görüşlerine de yer verildi

Söz konusu açıklamada görüşleri alınan BioNTech Kurucu Ortağı ve CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, COVID-19 aşılarının, Omicron'un sebep olduğu ciddi rahatsızlıklara karşı kuvvetli koruma sağlamayı sürdüreceğini dile getirerek, "Bahse konu çalışma, daha evvelki COVID-19 varyantlarındaki gibi Omicron'a karşı fakat daha uzun süren korumasıyla benzer bir koruma seviyesi sağlayan varyant bazlı bir aşı geliştirmeye yönelik olarak bilime dayanan yaklaşımımızın parçalarından biri." sözlerini sarf etti.

Söz konusu açıklamada, firmaların daha evvel 2022 yılında 4 milyar doz COVID-19 aşısı üretmeyi öngördüğünü anımsatarak, Omicron'a yönelik bir aşıya gereksinim duyulması durumunda bu sayının değişmesinin beklenmediği belirtildi.

Bahse konu klinik çalışmaya, 1.420 kişiden oluşan test grubunun iştirak edeceği öğrenildi. 

Yorumlar (0)