Nemrut Dağı’nda mahsur kalan 6 kişiyi 70 kişilik ekip kurtardı 

Nemrut Dağı’nın 2900 rakımlı tepesine tırmanmak için yola çıkan fakat 25’ndi kilometrede mahsur kalan 6 kişiyi Ahlat Komando Birliği kurtardı. 

SEYAHAT 13.09.2021, 08:07
Nemrut Dağı’nda mahsur kalan 6 kişiyi 70 kişilik ekip kurtardı 

Muş’tan Nemrut Dağı’na gelerek 2900 rakımlı Nemrut Krater Gölü çevresinde yürüyüşe başlayan 6 kişi, yolun 25’inci kilometresinde 2 kişinin rahatsızlanması sonucu dağda mahsur kaldı. Durumu 112 Acil Sağlık Merkezi’ne bildiren ekip, görevlileri beklemeye başladı. 



İlk müdahaleyi komandolar yaptı 

AFAD, UMKE ve Ahlat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ihbarı alır almaz olay yerine intikal etmek için gerekli hazırlıklarda bulundu. Araçlarını yola park ettikten sonra 10 kilometre kadar zirveye doğru yürüyen ekipler, mahsur kalan kişileri çok geçmeden buldu. Yaralı Bayram Güzel ile Serhat Vural’a ilk müdahale komando ve jandarma ekipleri tarafından dağda yapıldı. Ardından şahıslar UMKE ekiplerine teslim edildi. 

UMKE, AFAD, Koruyucu Tüm, İlçe Jandarma Asayiş Ekipleri, Ahlat Komando Birliği’nin katıldığı 70 kişilik arama kurtarma ekibi, mahsur kalan 6 kişilik ekibi kurtarıp yaralı 2 kişiyi Tatvan Devlet Hastanesi’ne sevk ettirdi.  



“Arkadaşımız kalp spazmı geçirdi” 

Dağcılardan Yunus Vural, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Kuzenim ve arkadaşlarımla Muş’tan buraya dağ yürüyüşü yapmaya geldik. Bayram’ın kalbi sıkıştığı için yürüyüşe devam edemedi. Bir dağın başında oturduk. Sonra başka bir arkadaşımız da üşümeye başladı. Ateş yakıp ısınmak istedik. O sırada 112’yi aradık. Ardından yürümeye devam ettik. Kuzenim Serhat düştü hem sırtında hem de ayağında ağrılar vardı. Biz de kurtarılmak için oturup bekledik. Sağ olsunlar gelip bizi kurtardılar.” 





Yorumlar (0)