İki dağın arasında sallarla eşsiz yolculuk: Kisecik Kanyonu

Mersin Çamlıyayla’da yeşil ve mavinin iç içe girdiği Kisecik Kanyonu, doğasever ve fotoğrafçıların akınına uğruyor. Bölge sakinlerinin ‘saklı cennet’ ismini verdiği kanyon, ziyaretçilerini doğayla baş başa eşsiz bir yolculuğa çıkartıyor.

SEYAHAT 17.06.2021, 14:07 18.06.2021, 13:41
İki dağın arasında sallarla eşsiz yolculuk: Kisecik Kanyonu

Mersin Çamlıyayla’da yeşil doğasıyla beraber görenleri kendisine hayran bırakan Kisecik Kanyonu, iki dağın arasındaki sal gezisiyle ziyaretçilerini adeta göz kamaştıran bir yolculuğa davet ediyor.

Torosların eteklerinde bulunan kanyona yöre halkı “saklı cennet” adını vermiş.

Keskin ve dar virajların yer aldığı zorlu bir yolculuk sonrası ulaşılabilen kanyon, özellikle fotoğraf meraklıları ve doğa sporlarıyla uğraşanların uğrak noktası konumunda.

"Sal gezisiyle Venedik'i andırıyor"

Mavi ile yeşili dik yamaçlar arasında buluşturan kanyon, yaklaşık olarak 1000 rakım yüksekliğiyle Çukurova’nın sıcağından bunalan kişilere serinleme olanağı veriyor.

Ziyaretçiler sal gezintilerinin de düzenlenmiş olduğu bölgede, doğal güzellikler eşliğinde güzel zamanlar geçiriyor.

“Atmosferi çok farklı”

Bölgeye İstanbul’dan gelen Sezer Çelik burayı çok sevdiğini ve su kenarında kahvaltı yaptıklarını söyleyerek, “Venedik’i andıran bir sal turu yapılıyor burada. İnsanın içindeki heyecan sallara adım atmasıyla başlıyor. Atmosfer çok farklı. Havası birden değişiyor. Doğayla iç içe oluyorsunuz. Anlatılmaz yaşanır. Kesinlikle görülmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Tarık Bozhan isimli vatandaş da ilk geldiği zaman kanyonu çok beğendiklerini ve bu kez de yeğenleriyle ziyaret ettiğini söyleyerek, “Zorlu bir parkuru var. Suya girdik ve kayaların üstünde yürüyüş yaptık. Oldukça eğlenceliydi. Sallarla yapılmış olan yolculuk doğal ve oldukça güzel. Venedik’ten fazlası var burada. Adeta tarih kokuyor. Kanyonun içinden geçtiğinizde ürpertili bir heyecan duyuyorsunuz.” dedi.

Yorumlar (0)