Doğa tutkunlarının uğrak noktası Balık Gölü buzla kaplandı

Doğası, adaları, balıkları ve kuş türleriyle doğa tutkunlarının uğrak yeri olan Balık Gölü tamamen buz tuttu.

SEYAHAT 05.01.2023, 13:50
Doğa tutkunlarının uğrak noktası Balık Gölü buzla kaplandı

Doğu Anadolu'nun saklı güzelliği, Ağrı'da yer alan Balık Gölü, dondurucu soğukların da etkisiyle bütünüyle buz tuttu.

Taşlıçay ilçesine yaklaşık olarak 30 kilometre uzaklıkta yer alan Sinek Yaylası mevkisinde yer alan göl, senenin her döneminde birçok sayıda yabancı ve yerli turisti misafir ediyor.

Doğa tutkunlarının rotasında yer alıyor

Doğası, adaları, balık ve kuş türleriyle doğa tutkunlarının bölgedeki uğrak noktaları arasında bulunan göl, 2 bin 241 rakımda yer alıyor.

Yazın kampçıları ağırlayan göl, son zamanlarda etkisini gösteren dondurucu soğukların da etkisiyle bütünen buzla kaplandı.

Mayıs sonuna doğru buzlar erimeye başlıyor

Bölgede bu yıl az kar yağışı olduğunu ve havaların soğumasıyla da gölün donduğunu ifade eden Sinan Ergül şunları söyledi:

"Balık Gölü'nün çok güzel bir manzarası bulunuyor. Yazın yabancı ve yerli binlerce kişi buraya ziyarete geliyor. Özellikle ilkbaharda çok güzel oluyor burası. Kış mevsiminde de gölün yüzeyi buz tuttuğundan ziyaretçileri eksik olmuyor. Havalar soğuduğundan son günlerde göl buz tuttu. Buzlar mayıs ayına doğru erimeye başlıyor. Ağrı'da bu sene kar yok ama burası biraz daha yüksekte olduğundan burada da kar var. Bizler de fırsat bulduğumuz sürece gelip buraya geziyoruz.

Ergül, yazın ve kışın doğa fotoğrafçılarının da bölgeyi sıklıkla ziyaret ettiğini anımsattı.

Yorumlar (0)