Türk firma geliştirdi: Koronavirüs ilacı etken maddesinden 20 kat daha tesirli...

Türk bir AR-GE firmasınca geliştirilmiş olan ve virüsle mücadelede kullanılan ilaçların etken maddelerinden 20 kat daha da tesirli K1 etken madde bileşiminin patenti alındı.

SAĞLIK 08.07.2021, 11:50 09.07.2021, 09:12
Türk firma geliştirdi: Koronavirüs ilacı etken maddesinden 20 kat daha tesirli...

Koronavirüsle mücadele tüm dünyada sürerken Balıkesir'deki bir AR-GE şirketi, virüsle mücadelenin etken maddesinin üretimini gerçkeleştirerek Faz-1 çalışmalarını bitirdi. Çalışmaları sona eren K1 etken maddesinin patenti alındı.

"0 mineralden çeşitli etkin maddeler alındı"

AR-GE firmasının sahibi Faruk Durukan, "Koronayla mücadelede dünya yeni bir etken maddeyle karşılaşıyor. Bu bir aşı çalışması değil. İlaç etkenli bir madde çalışması. Bütünüyle minerallerle oluşturuldu. Yaklaşık 30 mineralden çeşitli oranlarda etkin maddeler alındı ve yeni etken madde oluşturuldu. Bunun da Faz-1 çalışması sona erdi." şeklinde konuştu.

"İlaç değil, ilaç etken maddesi"

Koronayla mücadelede kullanılmış olan ilaçların etken maddelerinden 20 kat daha da etkili bir madde oluşturulduğunu ifade eden Durukan, "Oluşturduğumuz etken madde için patent başvurusu yaparak bunun içeriğini koruma altına aldık. Yaklaşık olarak 30'a yakın etken maddeyi birleştirip koronavirüse karşı antiviral olarak Faz-1 çalışması sona erdi. Şu an ise Faz-2 çalışmaları gerçekleştirilecek. Dünyada kullanılmış olan 2 etken ilaç maddesini 20 kat geçtiği ise yapılan ilk çalışmalarda ortaya çıktı.

Bu bir ilaç değil fakat ilaç etken maddesi. Yapılan çalışmaları da patent altına aldık." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)