İstanbul'da 7 bin TL maaşla çalışacak eleman bulamıyor

İstanbul'da alüminyum doğramada faaliyet gösteren bir firma aranılan niteliklere uygun ustaya aylık 7 bin TL'ye kadar maaş vermeyi teklif ediyor ancak firma 1 yıldır işe alım için başvurunun dahi olmamasından şikayetçi.

YAŞAM 08.07.2021, 12:17 09.07.2021, 09:12
İstanbul'da 7 bin TL maaşla çalışacak eleman bulamıyor

İstanbul Güngören'de alüminyum doğrama alanında faaliyetlerini sürdüren bir fırma 7 bin lira maaşla çalışacak elemanı 1 senedir bulamıyor. Firma yetkililerince çare Güngören Belediyesi'nin işverenler ve iş arayanları buluşturmak amacıyla kurulan Kariyer Merkezi'ne başvuruldu fakat yine de istenilen niteliklere uygun çalışan bulunamadı. Kariyer Merkezi'ne başvuru yapan 3 bin 500'ün üstündeki iş arayanlardan hiçbiri firma ile görüşmeye gitmedi.

Pandemi süresince Kariyer Merkezi'yle bir senede 593 kişi yeni iş sahibi oldu. Fakat yetkililerin yapmış olduğu incelemelerle Güngören'deki firmanın açık olan pozisyonuna bir senedir kimsenin başvurmadığı görüldü. Yetkililer 7 bin TL maaşla açtıkları pozisyona başvuru gelmeyince şaşkınlığına engel olamadı. 

Firmaya 7 bin TL ücretle eleman bulunamıyor

Firma sahibi Emrullah Oduncu, "Eleman bulmakta zorluk yaşıyoruz. Sektörde eleman yetişmiyor. Demir ve PVC doğramada eleman arıyoruz. Vasıflı veya vasıfsız eleman bulmakta zorluk çekiyoruz. Pandemi döneminin de tabi eleman bulamamaya etkisi oldu. Ustanın kalitesine göre değşikenlik gösteriyor. 6-7 bin TL maaş veriyoruz. Eğer vasıfsızsa asgari ücretle başlatıyoruz ve 1-2 ay deneme sonrasında ücretini arttırıyoruz. Sektörde çalışmak istemeyenler var. Kaliteli bir ustaysa 7 bin TL veriyoruz. Fakat yine de çalışmak isteyeni göremedik. Okuduklarından kamu alanlarını tercih ediyorlar. Sektörde ihtiyaç var." şeklinde konuştu.

Başkan Demir: Bir senedir eleman bulamadıklarını belirledik

Kariyer Merkezi'yle pandemide 600'e yakın vatandaşa yeni iş bulması için aracılık etmelrinin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Bünyamin Demir, "Kurmuş olduğumuz sistemle işverenlerimizin kriterleri ve iş arayan vatandaşlarımızın özelliklerini kaydedip anlık eşleştirmeler gerçekleştirerek onları buluşturuyoruz. Pandemi zamanında bizlere başvuru yapan 3 bin 500'ün üzerindeki vatandaşımızdan yaklaşık olarak 600'ü yeni işe girdi.

Herkese bol kazançlar diliyorum. Fakat nadir de olsa sistemde yapmış olduğumuz incelemede, kimi işverenlerimizin açık pozisyonlarına bir senedir başvuru dahi yapılmadığını gördük. İş arayanlara desteklediğimiz gibi aynı zamanda işverenlere de destek veriyoruz.

Onların da istediği nitekilkteki kişileri bulmasına yardımcı olmaya çabalıyoruz. Bu dönemde incelediğimiz zaman kimi işverenlerimizin yaklaşık olarak 1 senedir eleman bulamadıklarını gördük. Durumu bizler de nasıl aşıp neler yapabiliriz üzerine düşünüyoruz. İnşallah aradıkları elemanları bulamayan işletmelerimizin taleplerini en kısa sürede karşılamalarını yardımcı olmuş olmayı ümit ediyoruz."

Yorumlar (0)