Sağlık çalışanlarının istifa yasağı kalkıyor 

Sağlık Bakanlığı tarafından salgın döneminde getirilen “sağlık çalışanlarına istifa etme yasağı”, 1 Temmuz 2021 itibarıyla kalkıyor. 

SAĞLIK 23.06.2021, 15:01 24.06.2021, 09:48
Sağlık çalışanlarının istifa yasağı kalkıyor 

Covid-19 salgını döneminde getirilen ve aylarca devam eden “sağlık çalışanlarına istifa etme yasağı” hakkında yeni bir açıklama geldi. Sağlık Bakanlığı, taşra ve merkez teşkilatlarında2 görev yapan sağlık çalışanlarının istifa ve izin taleplerinin 1 Temmuz’dan itibaren alınacağını aktardı. 



Bakanlık imzasıyla yazı gönderildi 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın imzası ile illere gönderilen Covid-19 salgını ve mücadele hakkındaki yazı kapsamında yeni uygulamaların başlayacağı aktarıldı. Görevli personelin korunması kapsamında yapılacak düzenlemeler hakkında bilgilendirme yapılan yazıda, personellerin istifa ve izin taleplerinin 1 Temmuz itibarıyla başlanabileceğini bildirdi.  



Aylar öncesinde yasak getirilmişti 

Covid-19 salgınının hız kazandığı dönemde sağlık çalışanlarının izin almaması ve istifa etmemesi yönünde Bakanlık kararı çıkartılmıştı. Bu karar sonrasında sağlık çalışanları, karara, sosyal medya hesaplarından itiraz etmişlerdi. 

Yorumlar (0)