Sağlık Bakanlığı’ndan soru işareti bırakan Omicron açıklaması: “Ülkemizdeki varyant...” 

Sağlık Bakanlığı, Omicron varyantı hakkında açıklamalarda bulundu. Açıklamada, “Her ülkede olduğu gibi ülkemizde bulunan Omicorn varyantını da yakından takip ediyoruz. Laboratuvarlarımızda yaptığımız analizlerin sonuçlarını DSÖ ile paylaşıyoruz.” 

SAĞLIK 14.12.2021, 11:06
Sağlık Bakanlığı’ndan soru işareti bırakan Omicron açıklaması: “Ülkemizdeki varyant...” 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde Omicron varyantının Türkiye’de de görüldüğünü belirten açıklamalarda bulunmuş, toplam 6 vakanın olduğunu belirtmişti; bu vakalarının 5’inin İzmir’de, 1’inin ise İstanbul’da olduğu belirtilmişti. Bugün ise Sağlık Bakanlığı’ndan konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.  



Sık sık analiz yapılıyor 

Yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs pandemisinde oluşan varyantlar ve ülkedeki son gelişmeler hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu: “Covid-19 pandemisinde oluşan varyantlar ve gündemde olan Omicron, dünyadaki her ülkede olduğu gibi ülkemizde de yakından inceleniyor. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarlarımızda Omicron ve diğer varyantlar hakkında analizler yapılıyor ve bunların sonuçları uluslararası platformlarla paylaşılıyor.” 



Omicron varyantında ilk ölüm  

En son ortaya çıkan varyant Omicron’un hafif semptomlarla geldiği ve bir korkutuculuğu olmadığı aktarılmasına karşın henüz birkaç saat önce bu varyantın ilk ölüm haberi geldi. Ölüm haberinin ardından Türkiye’deki incelemelerin yoğunlaştırıldığı düşünülüyor. 

Yorumlar (0)