Omicron varyantı Türkiye'de

Fahrettin Koca, ülkemizde 6 Omicron vakası olduğunu, bunlardan 5'inin İzmir'de, 1'inin ise İstanbul'da bulunduğunu söyledi.

GÜNDEM 11.12.2021, 23:15 12.12.2021, 00:12
Omicron varyantı Türkiye'de

Sağlık Bakanı Koca, ülkemizde 6 kişide Omicron vakası görüldüğünü, bunlardan 5'inin İzmir'de, 1'inin ise İstanbul'da olduğunu dile getirdi.

Koca, "Bu 6 vakanın da hastane gereksinimi olmadı. Belirtileri son derece hafif, ayakta izlenen, herhangi bir problemi olmayan hastalar." diye konuştu.

Bakan Koca, yurttaşların tedirgin olmaması gerektiğini kaydetti.



Omicron varyantının belirtileri neler?

Tüm dünya ülkeleri Omicron varyantı için alarm verdi. Daha bulaşıcı olduğu düşünülen Omicron varyantı için ‘süper varyant’ adlandırması kullanılıyor. Daha önce ki varyantlardan daha çok mutasyon geçirdiği bilinen yeni varyant Omicron, bulaşıcılık hızının yüksek olmasıyla korkulara neden oluyor. Tüm dünya ülkeleri tarafından incelenen Omicron varyantı için İngiliz medyasına konuşan Güney Afrika Tabipler Birliği (SAMA) Başkanı Dr. Angelique Coetzee, önemli açıklamalar yaptı.

Hastalarının yarısının aşısız olduğunu belirten Coetzee, varyantın belirtilerinin daha öncekilerden çok farklı ve hafif olduğunu söyledi.

Dr. Coetzee, Delta'da ve Wuhan’da görülenin tam tersi bu varyantla enfekte olanlardan koku ve tat duygusunun gitmediğini belirtti.

Coetzee, yaptığı açıklamada, birkaç gün boyunca hastalarda kas ağrısı, yorgunluk ve kendini iyi hissettirmeyen hafif semptomlar gözlemlendiğini söyledi.

Enfekte olan hastalardan bazılarının evde tedavi edildiğini söyleyen Coetzee, hastalarda hafif şekilde öksürük olabileceğini de kaydetti.

Yorumlar (0)