Kestane balının faydaları nelerdir?

Sosyal medya platformlarında en fazla konuşulan ve kış aylarının vazgeçilmez gıdalarından biri olan kestane balının yararları saymakla bitmiyor.

SAĞLIK 11.12.2021, 23:49 13.12.2021, 09:21
Kestane balının faydaları nelerdir?

Bursa'da uzun senelerdir bal satışı yapan Özkan Korkmaz, "Kestane balı genellikle kış aylarında kullanılıyor. Sağlığa yararları ise saymakla bitmiyor. Özellikle KOAH hastalığına, soğuk algınlığına, üst solunum yolu hastalıklarına, nefes darlığına, astım ve bronşite çok iyi geliyor. Adapazarı, Bolu, Kastamonu ve Zonguldak yörelerinde yetişiyor. Kış mevsiminin vazgeçilmezidir." diye konuştu.

"Satışlarımız çok iyi"

Kestane balı fiyatının 125 ila 300 TL arasında olduğunu kaydeden Korkmaz, "Üretimi haziran sonu, temmuz başı gibi başlıyor ve iki ay içinde kovanlardan sağımı yapılıyor. Fiyatları 125-300 TL arasında değişiyor. Satışlarımız gayet iyi. Bu bal kış mevsiminde en fazla satılan ürünümüz.’’ sözlerini sarf etti.

"Satışlarımıza etkisi olmadı"

Sosyal medya fenomenlerinden Fehmi Pazarlı’nın, Esra Erol’un sunduğu televizyon programına telefonla katılarak, "İlk olarak kestane balı diyarı Zonguldak’tan selamlarımı gönderiyorum.’’ ifadelerine atıfta bulunan Korkmaz, "Evet, her yerde bu söz dolaşıyor. Fakat satışlarımız üzerinde herhangi bir etkisi olmadı. Balımız zaten herkes tarafından bilinen ve çok satılan bir ürün." dedi. 











Yorumlar (0)