Sağlık Bakanı Koca'dan salgın açıklaması: Az kaldı!

Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev'i makamında konuk eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Koronavirüs salgınının son günlerini yaşıyoruz. Yakında salgının sona ermesine tanık olacağız." dedi.

SAĞLIK 17.05.2022, 21:47 18.05.2022, 01:47 Hakan Öksüz
Sağlık Bakanı Koca'dan salgın açıklaması: Az kaldı!

Türkiye'yi ziyaret eden Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşme yaptı. Bir saat devam eden görüşmenin ardından iki ülkenin sağlık bakanlığı arasında protokole imza atıldı.

Sağlık Bakanı Koca, imzaldıkları eylem planı sayesinde iki ülke arasıdaki ilişkilerin güçlendirileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İlham Alivey arasındaki dostluk ilişkisinin bu noktada önem kazandığını belirten Fahrettin Koca, "İki ülkenin sağlık bakanlıkları arasındaki ilişki güçlenecek." dedi.

"Salgının sona ermesine tanık olacağız" 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yurt genelinde salgınla mücadelenin geldiği son duruma değindi. Salgın boyunca Bilim Kurulu üyelerinin düzenli aralıklarla toplantı yaptığını kaydeden Koca, bu sayede tedbirlerin hzılıca alındığını belirtti. Koca, "Koronavirüs salgınının son günlerini yaşıyoruz. Yakında salgının sona ermesine tanık olacağız." ifadelerini kullandı.

"Turkovac'ın Faz- 3 çalışmaları Azerbaycan'da yapıldı"

Yerli aşı Turkovac sayesinde kendi aşısını üreten nadir ülkelerden biri olduklarına değinen Bakan Koca, "Güçlü sağlık alt yapımız ve vefakâr sağlık çalışanlarımız olmasaydı bu başarıyı elde edemezdik. Aşının Faz-3 çalışmaları Azerbaycan'da yapıldı. Bu gurur iki kardeş ülkenin. Sayın Musayev'e, bu konuda yardım ettikleri için teşekkür ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)