ABD'de UFO alarmı: Çarpışma yaşanmadı!

Sadece 2022 yılında 256 UFO ihbar aldıklarını kaydeden ABD Donanma İstihbarat Direktörü Yardımcısı Scott Bray, "Bu cisimlerle iletişime girmeye çalışmadık. 11 vakada araçlarımız bu cisimlere çok yaklaştı ancak bir çarpışma yaşanmadı." dedi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 17.05.2022, 22:21 Hakan Öksüz
ABD'de UFO alarmı: Çarpışma yaşanmadı!

ABD'de son zamanlarda yapılan UFO ihbarlarının artması, sosyal medyada gündeme oturdu. Konuya ilişkin açıklamada bulunan ABD Donanma İstihbarat Direktörü Yardımcısı Scott Bray, gelen UFO ihbarı sayısının zannedilenden fazla olduğunu bildirdi. Aynı zamanda Tanımlanamayan Hava Olayları (UAP) Görev Gücü Direktörü de olan Scott Bray, "Son bir yıl içinde 256 UFO ihbarı aldık." dedi.

"Bu yıl 256 ihbar aldık"

ABD ordusu tarafından varlığı tespit edilen ancak ne olduğu anlaşılamayan hava cisimlerinin sayısında artış görüldüğünü aktaran Bray, "2004'ten 2021'e kadar sadece 144 ihbar aldık. Ulusal İstihbarat Direktörlüğü, tanımlanamayan cisimlere dair ön raporunu sununca bu sayıda patlama görüldü. Bu yıl gelen 256 ihbarla birlikte toplamda 400 UFO ihbarı almış olduk." ifadelerini kullandı.

"Işıklar üçgen şeklindeydi"

Gece çekilen bazı görüntüleri netleştirmek için gece görüş gözlükleri kullandıklarını söyleyen Bray, "Bu ışıklar üçgen şeklindeydi. Araştırmalarımıza göre ışık, kameradan geçerken kırılıyor. Bu şekillerin ortaya çıkma sebebini böyle açıklıyoruz. Çok sayıda ABD donanma aracı, benzer görüntüleri kaydetti. Söz konusu şekillerin büyük kısmı fiziksel cisimlere ait. Bazıları ise sadece sensör anormalliği nedeniyle meydana geliyor." değerlendirmelerinde bulundu.

"Çok yaklaştık ama çarpışmadık"

Scott Bray, benzer fenomenlerin ABD'nin müttefikleri ve Çin tarafından da tespit edildiğini söyledi. Çin'in bu cisimleri araştırmak üzere bir birim kurduğunu belirten Bray, "Hiçbir ABD aracı, bahsi geçen cisimlerle iletişime girmeye çalışmadı. 11 vakada araçlarımız bu cisimlere çok yaklaştı ancak bir çarpışma yaşanmadı." dedi.

Yorumlar (0)