Polisten korkunç sağlık skandalı!

Amerika'nın Chicago polisi akılalmaz bir hata yaparak, yaşam destek ünitesine bağlı bir hastanın ölümüne sebep oldu.

SAĞLIK 06.07.2019, 13:26
Polisten korkunç sağlık skandalı!

BBC’de yer alan habere göre; nisan ayında bir aracın altında bilinçsiz yatan ve yüzünde ciddi yaralar bulunan bir hasta Mercy Hospital’a getirildi.

Chicago polisi, adı bilinmediği için ‘Joe Doe’ olarak kayıtlara geçtiği hastanın kimliğini sabıka fotoğraflarını inceleyerek tespit etti. Polis şahsın Alfonso Bennett olduğunu belirledi.

Hastanın kimlik tespitinin ardından hastane yetkilileri, Alfonso Bennett’in ailesiyle temasa geçti. Temasa geçilen aile, yaşam destek ünitesinden çıkarılmasına onay verdi ve bir süre sonra hasta yaşamını yitirdi.

Olay nasıl ortaya çıktı

Akıllara durgunluk veren skandal, gerçek Alfonso Bennett’in bir barbekü partisine katılmasıyla ortaya çıktı. Alfonso Bennett’in ortaya çıktığı dönemde ailesi ise cenaze hazırlıklarıyla ilgileniyordu.

Barbekü partisinde gerçek Alfonso Bennett'i karşısında görenler gözlerine inanamadı ve "Senin öldüğünü sanıyorduk" dediler. Durum polise bildirilince Chicago polisinin skandalı da ortaya çıkmış oldu.

Daha sonra Chicago polisi, morgda parmak izi işlemlerini yaparken, ölen şahsın 69 yaşındaki Elisha Brittman olduğunu belirledi. Yetkililer en sonunda gerçek aileyle iletişime geçti.

İki aile de hem hastaneye hem de Chicago belediyesine “ihmal” ve “kasten duygusal sıkıntıya yol açmak” suçlamasıyla dava açıyor.

Polisin hatası

Alfonso Bennett’in hastaneye kaldırıldığı bildirildiğinde hemen hastaneye koşan kız kardeşlerinden Rosie Brooks, “Bunun benim kardeşim olduğunu nasıl teyit ettiniz? Ben bile tanıyamadım onu” demiş. Hastane personeli ise Rosie Brooks’a, "(Alfonso Bennett’in) yüzündeki yaralar nedeniyle kardeşini tanıyamadın" demiş.

Tüm bu süreçler yaşanırken gerçek Afonso Bennett’in ise nerede olduğu artık bilinmiyor.

Ölen kim?

Chicago’da bir arabanın altında bulunan şahıs aslında Elisha Brittman idi. Brittman’ın ailesi, kendilerine telefon geldiğinde, 69 yaşındaki akrabalarının bir süredir kayıp olduğunu belirtti. Yeğeni Mioshi Brittman, “Morgları aradık, hastaneleri aradık. Her yeri aradık. Bu böyle olmamalıydı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)