Mu varyantı Türkiye'de! Sağlık Bakanı Koca, varyant hakkında açıklamalarda bulundu

Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından, salgın süreci ile ilgili merak edilenleri yanıtladı. Koca, mu varyantının Türkiye’de 2 kişide görüldüğünü belirtirken yerli aşının 2 ay içinde seri üretime geçeceğini duyurdu. 

SAĞLIK 07.09.2021, 13:03 07.09.2021, 14:26
Mu varyantı Türkiye'de! Sağlık Bakanı Koca, varyant hakkında açıklamalarda bulundu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Covid-19 virüsünün mu varyantı konusunda özellikle açıklama yapan Fahrettin Koca, aşılamanın önemine dikkat çekti. 

“Türkiye’de 2 kişide tespit edildi” 

Koca: “Mu varyantı, Türkiye’de 2 kişide tespit edildi. Ülkemizdeki vakalar ağırlıklı olarak delta ve delta plus şeklinde. Bu varyantlarda da yüzde 90’ı geçen oran söz konusu. Aşılama oranının artışıyla birlikte vaka sayısının düşeceğini düşünüyorum.” 



“Yerli aşı, 2 ay içinde seri üretime geçebilir” 

Koca: “Aşı tedariki konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Yerli aşı için ise seri üretime önümüzdeki 2 ay içerisinde geçmek istiyoruz. Biz hatırlatma dozunu genel gönüllü grupta yapıyoruz. Dolayısıyla hatırlatma dozunun sonuçları da 3-4 hafta içinde çıkıyor. Bu sonuçları da açıklayacağız. Yerli aşı sonuçları Sinovac ile kıyaslanıyor. O kıyası da görmüş oluyoruz.” 

“Okulları kapatmayı düşünmüyoruz” 

Koca: “Vakaların artması sebebiyle okulları kapatmak istemiyoruz. Aşı kozu bulundu. Okullarda hangi durumda ne yapılması gerektiği de belirlendi. Yeni kısıtlamalar, Bilim Kurulu’nun gündeminde yok.” 

Yorumlar (0)