Aşıya karşı dirençli varyant 2 kişide görüldü

DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü), düzenli olarak yayımladığı haftalık raporunda, Kolombiya'da ortaya çıkan aşılara karşı dirençli bir varyant olabileceğini belirttiği Mu varyantının Japonya'ya sıçradığını kaydetti.

DÜNYA 02.09.2021, 23:25 05.09.2021, 09:35
Aşıya karşı dirençli varyant 2 kişide görüldü

DSÖ tarafından aşılara karşı dirençli olabileceği ihtimaliyle 'takip edilmesi gereken varyant' olarak nitelendirilen 'B.1.621', vaka sayılarında yeterli oranda düşüşün sağlanamadığı Japonya’da endişeleri arttırdı.

2 kişide görüldü

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgınında varyant endişesi dünya kamuoyunda sürerken, Kolombiya'da görülen ve 'Mu' olarak adlandırılan yeni varyantın Japonya’da ilk defa görüldüğü açıklandı. Söz konusu varyant, havalimanındaki karantina merkezlerinde test sonucu pozitif netice veren 2 yolcuda görüldü.

Japonya Sağlık Bakanlığı, pozitif neticeler üzerinde gerçekleştirilen genetik incelemelerde vakaların Mu varyantı olduğunun belirlendiğini açıkladı. Haziran ayı sonlarında BAE'den (Birleşik Arap Emirlikleri) Narita Havaalanı'na gelen 40'lı yaşlardaki bir kadın yolcu ile temmuz ayı başında İngiltere'den Haneda Havaalanı'na inen 50'li yaşlardaki bir diğer kadın yolcunun Mu varyantı ile enfekte olduğunun belirlendiği ifade edildi.

Ekvador ve Kolombiya'da hızla yayılıyor

DSÖ, bahse konu varyantın küresel yaygınlığının an itibarıyla yüzde 0,1 düzeylerinden olmasına rağmen Kolombiya’daki vakaların yüzde 39'luk kısmını ve Ekvador’daki vakalarını yüzde 13'lük bölümünü oluşturduğunun altını çizmişti.

DSÖ takibe aldı

Şu ana kadar görülen koronavirüs varyantlarını 'ilgi varyantları' ve 'endişe verici varyant' olarak sınıflandıran DSÖ, Mu varyantını an itibariyle izlenmesi gereken 'ilgi mutasyonları' arasında konumlandırıyor. 

Yorumlar (0)