Maymun çiçeği yayılmaya devam ediyor… Hangi ülkelere sıçradı?

Son aylarda en çok korkulan salgılardan biri haline gelen maymun çiçeği virüsü, Avrupa’da olduğu gibi dünya genelinde de hızla yayılmaya devam ediyor. Salgına ilişkin sık sık toplantılar düzenleyen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya çapında acil durum ilan etmeyi tartışıyor. 

SAĞLIK 24.06.2022, 12:37 24.06.2022, 12:40
Maymun çiçeği yayılmaya devam ediyor… Hangi ülkelere sıçradı?

Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan son açıklamada, maymun çiçeği virüsünün toplam 45 ülkede görüldüğü duyuruldu. Vaka bildiren son ülke ise Kolombiya oldu. DSÖ’den yayımlanan mesajda, dünya genelinde bugüne kadar 3 bini aşkın pozitif vakanın tespit edildiği belirtildi. Salgının bir türlü son bulmaması sebebiyle yeni adımlar atmaya hazırlanan Dünya Sağlık Örgütü, dünya çapında acil durum ilanı da dâhil olmak üzere pek çok çalışma üzerinde tartışıyor.

Maymun çiçeği virüsü, Avrupa’da hangi ülkelerde görüldü?

Özellikle Batı Afrika’ya özgü bir hastalık olarak tanımlanan maymun çiçeği virüsü, Avrupa’da kısa süre içerisinde birçok ülkeye sıçradı. Avrupa’da virüsün tespit edildiği ülkeler; Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Çekya, Finlandiya, Danimarka, Gürcistan, Fransa, Cebelitarık, Almanya, Macaristan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, İrlanda, Lüksemburg, Letonya, Hollanda, Malta, Polonya, Norveç, Portekiz, Sırbistan, Slovenya, Romanya, Birleşik Krallık, İspanya, İsviçre ve İsveç olarak açıklandı. 

Amerika Birleşik Devletleri’nde de yayılıyor

Avrupa’da birçok ülkeye sıçrayan maymun çiçeği virüsü, diğer kıtalarda da yayılımını sürdürüyor. Virüsün Avrupa dışında yayıldığı ülkeler ise şu şekilde sıralanıyor:

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Brezilya Arjantin, Şili, Venezuela, Kolombiya, Meksika, Güney Kore, Avustralya, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail, Güney Afrika, Lübnan, Fas. 

Yorumlar (0)