Kovid hastasının büyük pişmanlığı: 'Keşke aşı olsaydım'

Son dönemde Kovid-19’a yakalanan hastaların büyük bir bölümü aşı olmayı erteleyen kişiler olurken, aşıyı erteleyen ve Kovid-19’a yakalanan Hayrettin Yılmaz, hasta odasında “Keşke aşı olsaydım, bu hale düşmezdim” sözleriyle pişmanlığını ifade etti.

SAĞLIK 09.08.2021, 10:45 10.08.2021, 15:43
Kovid hastasının büyük pişmanlığı: 'Keşke aşı olsaydım'

Kovid-19, 2020’den beri milyonlarca kişiyi hasta etmeye devam ediyor. 

Virüse yakalananların büyük bölümü aşı olmayan kişiler

Bazı vatandaşlar, aşının yan etkilerini gerekçe göstererek aşıyı reddederken, diğer yandan bazı vatandaşlar ise aşı sırası geldiğinde ise hemen hastane önünde sıraya giriyor. Fakat son dönemde Kovid-19’a yakalananların büyük bölümü aşıyı erteleyen kişilerden oluşuyor.

Aşıyı erteleyen ve Kovid-19’a yakalanan Hayrettin Yılmaz, aşı yaptırmamanın pişmanlığını yaşıyor. Kovid-19 hastası olması sebebiyle günlerdir karantinada olan ve sevdiklerinden ayrı kalan Yılmaz, geçirdiği sıkıntılı günleri, “Allah kimseyi düşürmesin” sözleriyle aktardı. Hastalığı döneminde yoğun bakımda bir süre kalan Hayrettin Yılmaz, aşı yaptırmamanın pişmanlığını Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nde bulunan hasta odasında anlattı.

“Keşke aşı olsaydım”

Aşıyı erteleyen ve Kovid-19’a yakalanan Yılmaz, “Tedbirimizi tabii ki alıyorduk fakat nasıl, nereden yakalandık bilmiyoruz. Gerçekten çok pişmanım. İnsanlara aşılarınızı hemen olun derim. 15 gün oldu yoğun bakımdayım. Allah kimseyi buraya düşürmesin. Halsizlik, öksürük, nefes gibi şikayetlerim vardı. 15 gün oldu kimseyi göremiyorum. Keşke aşı olsaydım, bu hallere düşmezdik. Tüm vatandaşlara buradan söylüyorum, herkes aşısını yaptırsın. Aşı yaptırsaydım, Kovid olsam da belki hafif geçirirdim. Bu halde olmazdım yani. Direkt yoğun bakımlık yapıyor. Devamlı ilaç, iğne kullanıyorsun. Herkes aşısını yaptırsın. Hastalığım bitti, 3 ay sonra Allah izin verirse hemen gidip aşımı yaptıracağım. Herkese tavsiye ederim” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)