Koronavirüs aşısı için "çok iyi haber"

Paul-Ehrlich Enstitüsü Başkanı Klaus Cichutek, ulaştıkları klinik test sonuçlarına göre bazı aşıların insanlarda yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı bağışıklık tepkisi verebileceğini ifade ederek, bunu "çok iyi haber" olarak nitelendirdi. 

SAĞLIK 04.08.2020, 10:10
Koronavirüs aşısı için "çok iyi haber"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tüm dünyada etkisini göstermeye devam ederken, aşı ve ilaç konusundaki çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor. 

Son olarak Paul-Ehrlich Enstitüsü'nden "çok iyi haber" geldi. Enstitü Başkanı Klaus Cichutek, bir aşının, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı hızlıca geliştirilmesi hususunda beklentisi olduğunu ifade etti. 

Başkan Cichutek, katıldığı bir canlı yayında, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşı bulma çalışmalarına yönelik açıklamada bulundu. 

Çok umutlu olduğunu kaydeden Cichutek, özellikle son dönemde ulaştıkları klinik test sonuçlarına göre, bazı aşıların insanlarda yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı bağışıklık tepkisi verebileceğini belirtti. Cichutek, bunu "çok iyi haber" olarak nitelendirdi.

Cichutek, konuya ilişkin dünya genelinde 150 civarında projenin gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, Almanya'da da 26 klinik çalışmanın yürütüldüğünü, bu çalışmaların "inceleme" aşamasında olduğunu söyledi.

Söz konusu projelerin 6'sında ise aşının insanlar üzerindeki etkilerinin güvenli olup olmadığına yönelik verilerin değerlendirildiği safhaya geçildiğini aktaran Cichutek, ilk sonuçlara 2020 yılının bitimine kadar veya daha erken ulaşılabileceğini ifade etti. 

Cichutek, Hindistan ve Rusya'nın "Ağustos ayında yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını piyasaya süreceklerine" dair açıklamada bulunmalarına ilişkin değerlendirme yaptı. 

Hindistan ve Rusya'nın, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının geliştirilmesi sürecine ayak uydurabileceklerini kanıtlamak istediklerini ve bunun "meşru" bir girişim olduğunu belirten Cichutek, yine de erken bir safhada geniş kitlelere yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının yapılmasını uygun bulmadığını ekledi. 

Yorumlar (0)