Karatay'dan koronaya karşı yeni öneri!

En son 7 ay önce koronaya karşı "kelle paça çorbası" önerisinde bulunan ve sonra kayıplara karışan Prof. Dr. Canan Karatay, yeni bir öneri ile tekrar gündeme geldi.

SAĞLIK 04.10.2020, 09:26 07.10.2020, 17:37
Karatay'dan koronaya karşı yeni öneri!

Doymamış yağ ile şekere karşı savaş açan, çaya bile tereyağ atılması gibi sıra dışı tavsiyeler yapan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Covid-19 pandemisi ile ilgili en son "kelle paça çorbası" önerisinde bulunmuş ve kayıplara karışmıştı. Prof. Dr. Canan Karatay, 7 ay aradan sonra koronavirüs salgınına karşı yen ibir öneri ile ortaya çıktı. Canan Karatay, Covid-19'a karşı sabah akşam olmak üzere günde iki defa karbonatlı su ile gargara yapılmasının yararlı olacağını söyledi.

canan karatay

Aynı zamanda Uluslararası D Vitamini Konseyi üyesi olan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, D vitamininin bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin ve hastalıklarla da savaştığının kanıtlandığını ifade etti. D vitaminin güneşten de alınabildiğini anımsatan Prof. Dr. Canan Karatay, hastalarda, özellikle virüs ve bakteri enfeksiyonu olan kişilerde D vitamininin yüksek oranda olması durumunda kolay iyileştiğini ya da hiç hastalanmadıklarını, hastalansalar bile hastalıklarını çok hafif atlattıklarını bildirdi.

canan karatay

"2012 yılında yapılan bir bilimsel araştırma, C vitamininin akciğerlerde birikmiş sıvıyı temizlediğini ortaya koydu" diyen Prof. Dr. Canan Karatay, koruyucu hekimlerin, sağlık çalışanlarının ve vatandaşların, vücutlarında C ve D vitaminini yüksek tutmalarını önerdiğini, çünkü hiçbir virüsün "alkali" ismi verilen ortamda yaşayamadığını, bunun yıllardır söylenen bilimsel bir gerçek olduğunu ifade etti.

canan karatay

Riskli ortamda bulunmaları sebebiyle bütün meslektaşlarına ve sağlık kurumu çalışanlarına sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez karbonatlı su ile gargara yapmalarını tavsiye eden Prof. Dr. Karatay, aynı öneriyi vatandaşlar için de yaparak, virüslere karşı şu uyarıları sıraladı:

- Elleri temiz tutmak
- Düzenli uyku
- Düzenli su tüketimi
- Ağızdan C vitamini almak
- Ayda 1 kez D vitamini yaptırmak
- Deniz ve tuzlu su
- Günde 2 kez karbonat ile gargara yapmak.

canan karatay

canan karatay

Yorumlar (0)