İkinci dalga umumi tuvaletlerden geliyor!

Bilim insanları, yeni tip koronavirüste (Covid-19) ikinci dalganın umumi tuvaletlerden geleceğini ifade etti. 

SAĞLIK 18.08.2020, 14:40 18.08.2020, 14:45
İkinci dalga umumi tuvaletlerden geliyor!

İngiliz bilim insanları, yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda kritik bir uyarıda bulundu.

Söz konusu bilim insanları, sonbahar mevsiminin gelişiyle birlikte İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yeniden tırmanışa geçeceğini bildirdi. Yapılan uyarıya göre, yeni tip koronavirüste (Covid-19) ikinci dalga umumi tuvaletlerden gelecek.

İngiliz sağlık yetkilileri, soğuk hava koşullarında yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yüzeyde durma süresinin uzayacağını bildirdi. Yetkililer, sonbahar ve kış mevsiminde daha az nem ve güneş ışığı olacağını belirterek, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) DNA'sını işlevsiz duruma getiren faktörlerin varlığının azalacağı konusunda uyardı. 

Sonbaharda geleceği öngörülen ikinci dalgada en tehlikeli yerler, "umumi tuvaletler" olarak belirlendi. Kamuya açık tuvaletler, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılması konusunda adeta tehlike saçıyor. 

Umumi tuvaletlerin genellikle penceresiz ve soğuk olduğu belirtilirken, idrar ve dışkı aracılığıyla bulaşma riskinin de mevcut olduğu ifade edildi. 

Diğer yandan, bilim insanları, "karantina" sözcüğüne yasak getirilmesi gerektiğini, çünkü bu sözcüğün insanların akıllarına "ceza" kavramını getirdiğini, karantina altında olan kişilerin kötü muamele gördüğünü belirtti. Bilim insanları, "müdahale bölgesi" gibi bir tanımın kullanılabileceğini kaydetti.

Yorumlar (0)