Grip virüsü 2 sene sonra geri döndü, uzmanlar uyardı: “Grip aşısı yaptırın” 

Covid-19 Bilim Kurulu üyesi Alper Şener, grip vakalarının 2 senedir oldukça düşük olduğunu fakat bu sene vakalarda tırmanma olmasını beklediklerini kaydetti. “2 senedir dolaşımda olmayan grip virüsüyle tekrar karşılaşıyoruz.” diyen Şener, 65 yaş üstünü “grip aşısı” konusunda uyardı.  

SAĞLIK 26.09.2021, 15:09 26.09.2021, 15:11
Grip virüsü 2 sene sonra geri döndü, uzmanlar uyardı: “Grip aşısı yaptırın” 

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, 2 senedir Türkiye’ görülmeyen grip virüsünün sonbahar mevsimiyle birlikte hayatımıza girdiğini belirtti: “Bu sene grip vakalarında artış bekliyoruz. Grip, aniden ortaya çıkan ve aniden kaybolan enfeksiyonlar değillerdir. Yaklaşık 2 senedir Türkiye’de ve dünyada görmediğimiz virüsle tekrar karşılaşacağız.”  



“Covid-19 aşısı, gribe karşı korumaz” 

Şener: “Covid-19 aşısının gribe veya diğer hastalıkların virüslerine karşı koruyacağı yönünde bir algı oluşmuş durumda. Bu kesinlikle yanlış. Nasıl ki Covid-19 ve grip farklı hastalıklarla bunların aşıları da farklıdır. Bu sebeple Covid-19 aşısı olsanız bile grip aşısını yaptırmanız gerekir. Özellikle kronik hastalığı bulunanlar ile 65 yaş ve üzerinde olan kişiler kış mevsimine girmeden grip aşısını yaptırmalıdır."



Zatürre aşısının gerekliliği 

Şener: “Covid-19 ve grip aşısını önerirken zatürre aşısını herkese önermiyoruz. Bu aşı, ileriki yaş grupları, organ nakli olan ya da bekleyen kişiler ile kanser hastaları için öneriliyor.” 

Yorumlar (0)