Grip aşısı nasıl sorgulanır? Fiyatı ne kadar?

Havaların soğumasıyla birlikte pandemi döneminin de etkisiyle grip aşısına talep artmaya başladı. Bakanlık tarafından risk grubundaki kişilere öncelikli olarak aşının yapılacağı paylaşıldı. Peki vatandaşlar risk grubunda olup olmadıklarını nasıl öğrenecekler? Grip aşısı sorgulaması nasıl yapılır? İşte yanıtı...

SAĞLIK 09.11.2020, 16:12
Grip aşısı nasıl sorgulanır? Fiyatı ne kadar?

Kış aylarının gelmesiyle grip aşısı araştırmalarında da artış meydana geldi. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan grip aşısı açıklamasında bu sene pandemi dolayısıyla da talebin artış gösterdiği kaydedildi ve kademeli olarak aşının yapılabileceği açıklandı. Vatandaşlar ise kimlere grip aşısının yapılacağına ilişkin araştırmalara başladı. Peki grip aşısı sorgulaması kimlere yapılacak? Fiyatı ne kadar ve sorgulaması naslı yapılır? İşte yanıtı...

Grip aşısı yaptırması gereken kişiler kimler?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bütün dünyada üretim kapasitesinin sınırlı olduğu grip aşısının belirli bir zaman ve öncelik sırasına göre yapılacağını kaydetti. Koca'nın açıklamalarına göre grip aşısını yatırması gereken risk grupları şunlar:

  • 2 yaşın altındaki ve 65 yaşın üstündeki kişiler
  • 6 ay-18 yaş aralığında olarak uzun dönem aspirin kullanması gerekli olanlar
  • Şeker hastalığı da dahil olmak üzere bir metabolik rahatsızlığı bulunanlar
  • Kronik solunum yolu hastalığı olanlar (Astım dahil)
  • Kronik böbrek, kalp ve damar sistemi rahatsızlığı bulunanlar
  • Bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler (kanser hastalığı, kronik kan hastalığı olanlar, immunsupresif ilaç kullanan kişiler, HIV ve AIDS hastaları)
  • Bakımevi, huzurevi gibi ortamlarda yaşayan kişiler
  • Aşırı kilosu olanlar, gebeler ve sağlık çalışanları
  • Grip aşısında risk grupları Hastalık Kontrol Önleme Merkezi CDC ve Dünya Sağlık Örgütü ile Sağlık Bakanlığı'nca belirleniyor.

Grip aşısı fiyatı 2020 yılı

Koronavirüs salgınından dolayı talebin arttığı grip aşısı Türkiye'ye ulaştı. Grip aşısı alabilecek kişiler e-Nabız sistemi üzerine yüklendi. Aşının fiyatı ise 72.64 TL olarak açıklandı.

Aşılar renkli reçete dahilinde hastaya özel olacak şekilde eczanelerden alınabilecek.

Grip aşısı sorgulama

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamyaa göre vatandaşlar, grip aşısı risk grubu içerisinde olup olmadıklarına e-Nabız sistemi ile öğrenebilecekler. Grip aşısının risk grubunda olup olmadığını merak edenler, E-Devlet şifresi ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasıyla birlikte e-Nabız sistemine girip risk grubunda olup olmadıklarını görebilecekler.

Yorumlar (0)