Farkındalık için özel bir "saat"

Hublot ile Only Watch, ortak bir çalışmayla DMD (Duchenne Muskular Distrof) hastalığına farkındalık yaratmak adına tüm geliri Monegask Derneği'ne bağışlanacak "Classic Fusion Tourbillon Sapphire Orlinski" isminde özel bir saat üretti.

SAĞLIK 20.11.2019, 17:35
Farkındalık için özel bir "saat"

Hublot ile Only Watch, 8'inci defa bir araya gelerek DMD (Duchenne Muskular Distrof) hastalığına farkındalık yaratmak adına tüm geliri bu hastalığın derneğine bağışlanacak olan bir saat tasarladı. Hublot, bu özel saati bileğe takılabilir bir sanat eseri olarak ifade etti. Sanatçı Richard Orlinski çalışılması en zor taşlardan biri olan safiri kullanarak saatin yüzeyine ve çerçevesine kendi özgün tasarım yaklaşımını yansıttı. Sanatçının safir ile çalışırken yaşadığı zorluklar ile baş etmesi, bu hastalıktan (DMD) etkilenen çocukların mücadelesi için de umut dolu bir mesaj iletiyor.

Araştırmaları desteklemek adına bağışlanacak

Cenevre'den sonra açık artırma için Monako, Dubai, Paris, Londra, New York, Tokyo, Singapur, Hong Kong ve Taipei gibi kentleri dolaşacak olan saatten elde edilecek bütün gelir, özellikle Duchenne Muskular Distrofi hastalığına odaklanarak, bütün nöromüsküler hastalıkları kapsayan tıbbi ve bilimsel araştırmaları desteklemek üzere, Monegask Derneği'ne bağışlanacak.

Hublot CEO'su Ricardo Guadalupe, "2005'ten bu yana Only Watch tarafından organize edilen bu saygın etkinliğin ortağıyız. Bu saatin her yeni üretimi, çocukları etkileyen bu ender hastalığa karşı mücadeleyi desteklemede bize daha yaratıcı olma fırsatı veriyor. Bir sanat eserini anımsatan eşsiz bir parça kavramı, bu yıl sanatçı Richard Orlinski ile ortak olma nedenimizi açıklıyor. Araştırmadaki ilerlemelere katkıda bulunmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Sıra dışı bir saat

Bienal Müzayedesi'nin başlangıcından bu zamana ortağı olan Hublot, Only Watch için yeniden tasarladığı bu saate, Classic Fusion Tourbillon Sapphire Orlinski ismini verdi. 45 mm çapa sahip olan saatin beyaz altından olan çerçevesi, 54 baget kesimli topaz ile çevrilmiş. Kadranın tamamen şeffaf oluşu, pil haznesi, çark ve tourbillon mekanizması olmak üzere tüm iç tasarımının görülmesini olanak tanıyor. Özenle tasarlanmış saatin kasası, Only Watch renklerindeki saydam kauçuk kayışla birleştirilmiş.

Duchenne Musküler Distrofi (DMD) nedir?

Kas hastalıkları içinde en sık görüleni olan Duchenne Musküler Distrofi (DMD) yalnızca erkek çocuklarda görülüyor. Bu hastalık basitçe, kas fonksiyonu için ihtiyaç duyulan proteinin eksikliği olarak tanımlanabilir. Kasların zayıflamasıyla ortaya çıkabilen kemik sorunları da hastalığın önemli sonuçları arasında.

Günümüzde bu hastalığın kesin bir tedavisi yok. Ancak erken teşhisle birlikte yapılacak düzenli egzersizler ile kas gücünün korunması sağlanabilir. Kortizon kullanımının da hastalığın seyrini önemli ölçüde etkilediği kanıtlandı.

Yorumlar (0)