Bakan Mustafa Varank, yerli aşıda 2. dozu oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ilk dozunu yaptırmış olduğu yerli aşıda ikinci dozu oldu.

SAĞLIK 07.05.2021, 20:45 09.05.2021, 08:57
Bakan Mustafa Varank, yerli aşıda 2. dozu oldu

Varank aşının ardından gazetecilere yapmış olduğu açıklamada hem aşıya ilişkin hem de aşının seri üretime geçirilmesinin planlandığı sürece dair çeşitli bilgilendirmeler yaptı.

“Yerli aşımızı sene sonu öncesinde elde etmiş oluruz”

Yerli aşıda Faz-3 çalışmalarının başarıyla sonlanmasının ardından sene sonuna dek yerli aşının üretime geçirilmesinin istendiğini kaydeden Varank, “Faz-3 de başarılı bir şekilde tamamlanırsa, 2021 yılı sonundan önce yerli aşımızı elde etmiş olacağız. Bunu hep beraber temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Şu anda gönüllü sayımız bitti”

Varank yerli aşıya ilişkin şunları söyledi:

“TÜBİTAK aşısında Faz-1 denemesine başlamıştık. Hasan hocayla 38 gönüllüden biri olmuştuk. İlk doz aşımızı gerçekleştirdik, şimdi ise ikinci dozumuzu yapıyoruz. Bu işlerde gönüllü olabilmek çok önemli. Vatandaşlarımıza çağrı yapmıştık. Bu çağrımız karşılık bularak çok sayıdaki vatandaşımız da gönüllü olabilmek için başvuru yaptı. Gönüllü sayımız şu anda bitti. Faz-1’de antikor üretimi olup olmadığına bakılıyor. Bundan sonraki süreçlerde ise etkililik oranlarına bakılacak. Eğer aşı başarılı olursa Faz-3 aşamasından sonra seri üretim başlayacak.”

Yorumlar (0)