Bakan Koca: Yerli Tetanos-Difteri aşısı hazır!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli Tetanos-Difteri aşısının kullanıma hazır olduğunu duyurdu. 

SAĞLIK 25.11.2020, 11:23 25.11.2020, 17:30
Bakan Koca: Yerli Tetanos-Difteri aşısı hazır!

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen destek ile yerli ve millî politikalar kapsamında 2015 senesinden beri aşı çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Söz konusu çalışmalara ilişkin açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. 

Bakan Koca, aşı çalışmalarında ilk neticelere ulaşıldığına dikkat çekerek, yerli Tetanos-Difteri aşısının kullanıma hazır olduğunu bildirdi. 

Koca, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan ve destek verilen projenin ilk sonuçlarını verdiğini belirtti.

Teknoloji transferini de içeren aşı çalışmalarının başarılı bir şekilde yürütüldüğünü aktaran Koca, erişkin tipi Tetanos-Difteri aşısına ait bütün üretim aşamaların yerli ve millî olanaklarla tamamlandığını ifade etti. 

"2017 senesinde ilk dolum yapıldı"

Koca, 2015 senesinde projenin Ankara'nın Akyurt ilçesinde başlatıldığını hatırlatarak, Turk İlaç isimli yüklenici firma tarafından 2017 senesinde ilk dolumun gerçekleştirildiğini söyledi. 

"Üretime geçildi"

GMP (İyi Üretim Prosesi) belgesine sahip olan tesislerde bütün üretim aşamalarının yerli ve millî olanaklara yürütüldüğünü ve üretime geçildiğini aktaran Koca, buna antijen üretiminin de dâhil olduğunu belirtti.

"İlk teslimat gerçekleştirildi"

Koca, erişkin tipi Tetanos-Difteri aşısının kalite kontrolünün gerçekleştirildiğini ve uygunluğuna onay verildiğini kaydederek, ulusal standartlarda üretilen aşının Sağlık Bakanlığına ilk teslimatının gerçekleştirildiğini ifade etti.

"Süreç devam edecek"

Yerli aşı üretimine yönelik çalışmalara hız kazandırılan bir dönemde bu anlamda ciddi bir yol kat edildiğini belirten Koca, yerli ve millî politikalar kapsamında başlatılan aşı üretimine dair sürecin güzel haberlerle birlikte hız kesmeden devam edeceğini ekledi.

Yorumlar (0)