Taksim camisi ramazana açılacak!

Taksim'de yapımı devam eden ancak ana kapı üzerine kitabesi asılmasına rağmen ismi henüz açıklanmayan caminin genel işçiliğinin %85 oranında tamamlandığı belirtildi.

KÜLTÜR-SANAT 25.11.2020, 11:23 26.11.2020, 09:09
Taksim camisi ramazana açılacak!

Taksim'de yapımı süren caminin genel işçiliğinin %85'inin tamamlandığı bildirildi.

Mimarlar Selim Dalaman ve Şefik Birkiye imzalarını taşıyan, temeli 17 Şubat 2017 tarihinde atılan ve yaklaşık 2482 metrekare arsa alanına ve 16.220 metrekare inşaat alanına sahip dev caminin yapımı devam ediyor.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle inşaat çalışmaları sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyularak sürdürülüyor.

İstanbul'un sembol meydanı Taksim'e yapılan caminin zemin üstündeki dış cephe işçiliğinin ise %100'ünün tamamlandığı kaydedildi.

Cami içindeki dekorasyon çalışmaları da diğer taraftan sürüyor. Caminin prekast montajları, alçıpan kaplama ve ahşap malzeme imalatları yapılıyor.

Ana kapı üzerine kitabesi asılan ve tüm çerçeve taşları %100 oranında döşenen caminin içine, yüzey çalışmaları için de iskeleler kuruldu.

Giriş kapısının önümüzdeki günlerde takılması beklenen caminin 61 metre uzunluğundaki 2 minaresinde yürütülen hummalı çalışma da tamamlanmış durumda. Dışarıdaki iskeleler sökülerek arşivlik fotoğraf verildi.

Genel işçiliğinin %85'lik bölümü tamamlanan caminin ramazan ayının ilk günü ibadete açılması hedefleniyor.

Yorumlar (0)