2. doz başlıyor, Gülnaz Şırınga gelmeyecek!

Covid-19 aşısında ilk dozun uygulanmasının üzerinden 28 günü geçiren liderlere 2. doz uygulanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Akşener ve Sağlık Bakanı Koca bu kapsamda 2. doz alışarını olacak.

SAĞLIK 08.02.2021, 09:39 08.02.2021, 17:28
2. doz başlıyor, Gülnaz Şırınga gelmeyecek!

Türkiye'de aşılama süreci örnek biçimde tüm hızıyla sürüyor.

30 Aralık 2020 tarihinde Türkiye'ye giriş yapan 3 milyon doz aşı, 2 haftalık test aşamasından sonra 13 Ocak 2021 Çarşamba günü "acil kullanım" izni alarak uygulanmaya başlanmıştı.

İzin alındığı gün ilk aşı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Bilim Kurulu üyelerine uygulanmıştı. Ertesi gün de, risk grubunun tepesinde bulunan sağlık çalışanlarının toplu aşılamalarına geçilmişti.

2. doz vakti

Toplu aşılama kapsamında yeni haftada 2. doz aşının uygulanması başlayacak.

Ocak ayının 2. haftasında başlayan aşı uygulamasında 28 gün bekleme süresini dolduranlara, 2. doz aşı uygulanacak.

İki doz arasında 28 günlük sürenin bulunması gerekiyor. Sağlık Bakanı Koca ve Bilim Kurulu üyeleri için bu 28 günlük bekleme süresi 10 Şubat Çarşamba günü sona erecek. Sağlık çalışanlarının 28 gün bekleme süresi ise, 11 Şubat'ta doluyor.

2. dozda sıra liderlerde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2. doz 11 Ocak'ta, MHP lideri Bahçeli ile İyi Parti Genel Başkanı Akşener'e ise 12 Şubat'ta uygulanacak.

Gülnaz Şırınga olayı

Sosyal medyada gördüğü mizah haberi gerçek zanneden Halk TV sunucusu Özlem Gürses, canlı yayında "Devlet Bahçeli'ye aşı yapan Gülnaz Şırınga isimli hemşirenin, MHP'liler tarafından 'Sen bizim liderimizin canını nasıl yakarsın' diyerek darp edildiğini" heyecanlı heyecanlı anlatmıştı. Türkiye'ye rezil olan Özlek Gürses'e MHP lideri Devlet Bahçeli de tepki göstermişti.

Yorumlar (0)