Togg vites arttırdı: Teslimatlar hızlanıyor

Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu (Togg) vites arttırdı. Kuruluşundan şimdiye kadar tek vardiya çalışarak üretim yapan Gemlik'teki Togg fabrikasında üretim aşaması çift vardiya olarak çalışmaya başladı. Seri üretime geçilmesi ile birlikte günlük 160 araç olan üretim sayısının Ekim ayı ile birlikte günlük 280 araç olarak gerçekleşmesi planlanıyor.

OTOMOTİV 20.09.2023, 17:21 21.09.2023, 18:03
Togg vites arttırdı: Teslimatlar hızlanıyor

Yüzde 23 Anadolu Grubu, yüzde 23 Zorlu Holding, yüzde 23 Turkcell, yüzde 23 BMC ve yüzde 8 Türkiye Odalar Borsalar Birliği TOBB ortaklığında kurulan Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu'nun Gemlik’te bulunana dev fabrikasında 9 saatlik tek vardiya sisteminden 18 saatlik çift vardiya sistemine geçildi. İlave personel alımı da gerçekleştiren fabrikada günde 160 araç üretilirken, bu sayı Ekim ayı itibari ile günlük 280 araç olarak güncellenecek.

Yerli pazardaki faaliyetlerine bütün hızı ile devam eden Togg'un 2023 Temmuz ayı sonrası fiyatları KDV artışıyla birlikte V1 RWD Standart Menzil - 1 milyon 227 bin 500 TL, V2 RWD Uzun Menzil 1 milyon 563 bin 500 TL, V2 RWD Standart Menzil 1 milyon 329 bin 500 lira anahtar teslim fiyatları olarak belirlenmişti. Temmuz ayı sonrası araçlarını teslim alan vatandaşalar ödemelerini zamlı fiyatlar üzerinden gerçekleştiriyor.

Togg'un yazılımına yeni güncelleme geliyor

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un işletim sistemi ise 2 aya kadar güncellenecek. Dünyadaki birçok ünlü otomobil markası gibi Android Automotive OS işletim sistemini kullanan Togg'da yenilenen 14 versiyon ile beraber kendi işletim sistemi de yenileyecek. Yenilenen işletim sistemiyle beraber Togg sürücüleri YouTube uygulamasını otomobil park halindeyken de kullanabilecek. Bir başka yenilik ise farklı navigasyon uygulamaları kapsamında akıllı cihazda kullanılabilecek. Söz konusu bu yeniliklerin yanında akıllı cihazın yazılımı için yapılan güncelleme ile araç içi elektronik sistemlerinden şarj uygulamalarına kadar bir çoğunluğunda sürücülere yeni kolaylıklar da sunacak.

Yorumlar (0)