TOGG kendi bataryasını üretecek şirketi kurdu

Heyecanla beklenen yerli otomobil markası Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu TOGG ile ilgili önemli bir gelişme basına yansıdı. Togg, kendi bataryasını üretecek SIRO Silk Road Temiz Enerji Çözümleri San. ve Tic. AŞ'adlı firmanın kuruluş aşamalarının tamamlandığını açıkladı

OTOMOTİV 30.09.2021, 10:41 01.10.2021, 09:28
TOGG kendi bataryasını üretecek şirketi kurdu

TOGG'un kendi resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, SIRO Silk Road Temiz Enerji Çözümleri San. ve Tic. AŞ'nin benimseyeceği mobilite ekosisteminin Türkiye’nin teknolojik dönüşümüne çok olumlu katkılar sağlayacağı anlatıldı.

Yapılan açıklamada, mobilite ekosisteminin ülkemizde gerçekleşmesi planlanan teknolojik dönüşümüne katkı sağlayacak stratejik bir gelişmeye olduğu ve atılan bu imza ile SIRO Silk Road Temiz Enerji Çözümleri San. ve Tic. AŞ'yi kurdukları açıklaması yapıldı.

SIRO firması, bundan böyle yerli otomobilin batarya modüllerini ve paketleri üretme konusunda çalışmalar yapacak. Ve Enerji verimliliği konusunda böylelikle dışa bağımlılık da azalacak.

TOGG, 2020 yılında araç bataryaları konusunda ABD merkezli Farasis'le anlaştığı biliniyordu. SIRO ve Farasis bataryaların üretimi için iş birliği yapacak.

Yapılan paylaşımda ayrıca, TOGG'un görüntü ve teknik verilerini içeren bir video da bulunuyor.

Mobilite ekosistem ne demek?

Son yıllarda her geçen gün gelişen yeni teknolojilerle birlikte endüstrinin en yenilikçi alanlarından en önemlisi olan otomotiv, 21. Yüzyıla geldiğimiz yeni bir noktaya evrilmenin eşiğinde bulunuyor. Özellikle 20. yüzyılın sonlarında ve 21. yüzyılın başlarında önemli büyük petrol krizleri ile savaşan otomotiv sektörü petrolün azalması, küresel ısınma ve yeşil mutabakat gibi emisyon azaltma gereklikleri ile de karşı karşıya kaldı. Böylelikle otomotiv sektör gelişen teknolojiler ışığında Mobilite (hareketlilik) ekosistemi kurmak için çalışmalarına başladı.

Yorumlar (0)