Otomotiv devi 2,6 milyon aracını geri çağıracak

Honda'nın, parça imalatçısının ürettiği yakıt pompasında tespit edilen kusur sebebiyle ABD içinde 2,6 milyon otomobilini geri çağıracağı bildirildi.

OTOMOTİV 23.12.2023, 19:19 25.12.2023, 09:20
Otomotiv devi 2,6 milyon aracını geri çağıracak

Japonya merkezli otomotiv devi Honda tarafından gerçekleştirilen açıklamada, parça imalatçılarından Denso Corp. tarafından üretilen yakıt pompasında kusur tespit edildiği bildirildi.

Yakıt pompasının otomobilin durmasına sebep olabileceğinin saptandığı ve ABD (Amerika Birleşik Devletleri) içinde 2,6 milyon otomobilin geri çağrılacağı kaydedildi.

Geri çağırılacak olan modellerin 2017-20 döneminde üretilen Acura MDX, Fit, Civic ve Accord modellerini kapsadığı belirtildi.

Honda'nın açıklamasında, 'kusurlu yakıt pompasına sahip olan modellerde şu ana değin yaralanma ve kaza yaşanmadığı' aktarıldı. 



Toyota da 580 bini aşkın aracını geri çağırmıştı

Japonya basınında yer bulan habere göre Toyota, Japonya Turizm, Ulaştırma, Altyapı ve Arazi Bakanlığına geri çağırma bildiriminde bulunmuştu. 

Söz konusu bildirim, Mayıs 2015 ila Mart 2023 döneminde imal edilen 'Japan Taxi' ve 'Sienta' model 580 bini aşkın aracı kapsamıştı. 

Bahse konu modellerde park freni pedalına cıvataların sıkı bir biçimde sabitlenmediği ve böylelikle cıvataların gevşeyip düşmesine sebep olabileceği ifade edilmişti. 

Arızanın, hem frenin devamlı olarak etkin kalması hem de park freninin doğru biçimde devreye girmesini engellemesi dahil muhtelif riskler taşıdığı kaydedilmişti. 

Bir diğer arızanın da ön cam çıtalarının yağmur sularını sızdırabileceği olduğu, ıslanma ihtimali olan kabloların elektrikli sürgülü kapıların açılmasına yol açabileceği bildirilmişti.

Toyota, çağırılan araçlara Japonya genelindeki bayilerde ücretsiz bir şekilde muayene yapılacağını, gereksinim duyulması halinde parça değişimi gerçekleştirileceğini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)