Kuzey Irak'ta altı asker şehit düştü

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yer alan bir üs bölgesine sızmaya çabalayan teröristlerle yaşanan çatışmada altı askerin şehit düştüğünü, bir askerin ise yaralandığını bildirdi. Terörle mücadelenin devam ettiği Kuzey Irak'tan dün de şehit haberleri gelmiş, teröristlerce düzenlenen saldırıda altı asker şehit düşmüş, bir asker ise yaralanmıştı.

GÜNDEM 23.12.2023, 19:30 24.12.2023, 00:39
Kuzey Irak'ta altı asker şehit düştü

Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde altı asker şehit düştü, bir asker yaralandı.



MSB'den açıklama

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 23 Aralık 2023 Cumartesi gününde bir üs bölgemize sızmaya çabalayan teröristlerle yaşanan çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız şehit düşmüş, bir kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Çatışmada ilk tespitlere göre 13 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede temas sürmektedir. Belirlenen hedeflere dönük ani hava harekatları da yapılmaktadır."

Bahse konu açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet, şehit aileleri, TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) ve Türk milletine başsağlığı, yaralı askere ise acil şifa temennisinde bulunuldu.

Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 16'ya yükseldi

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde kahraman silah arkadaşlarımızı şehit düşüren teröristlere dönük operasyonlarımız etkili bir şekilde devam ediyor. Mehmetçiklerimizin bölgede öldürdüğü terörist sayısı 16'ya çıktı. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık ve bırakmayacağız."

Bakan Güler'den taziye mesajı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in MSB'ye ait sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan mesajında, şehit olan Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan, Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz, Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar, Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan ve Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak'ın fotoğraflarına yer verildi.

Mesajda, şu ifadeler paylaşıldı:

"Kahraman silah arkadaşlarımız 23 Aralık'ta şehit düşmüşlerdir. Kahraman şehitlerimize MSB mensupları ve şahsım adına Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve asil Türk milletine sabır ve başsağlığı temenni ederim."

Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan

Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Arslan'ın (25), Yozgat'a bağlı Sorgun ilçesinde ikamet eden ailesine haber verildi.

Evli ve bir evlat sahibi olan Arslan'ın Agahefendi Mahallesi'ndeki ailesinin evine gelen Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Sorgun Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ve askeri yetkililer, anne Esengül ve baba Sedat Arslan'a şehadet haberini verdi.

Arslan ailesinin yakınları ve mahalle sakinlerinin önünde bir araya geldikleri şehidin evine ve sokağın girişine Türk bayrakları asıldı.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan da şehit evini ziyarette bulunarak, aileye başsağlığı temennisinde bulundu.



Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan

Şehit Piyade Sözleşmeli Er Aslan'ın (22) ailesine şehadet haberi verildi.

Elazığ nüfusuna kayıtlı olan şehit Aslan'ın, Güneykent Mahallesi'nde ikamet eden babası Mehmet ve annesi Yeter Aslan'a acı haberi yetkililer verdi.

Şehidin evinin olduğu binaya Türk bayrağı asıldı.

Şehit Aslan'ın naaşının, memleketi Elazığ'da defnedileceği belirtildi.



Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz

Şehit 22 yaşındaki Yılmaz'ın Çorum'daki ailesine şehadet haberi verildi.

Şehit Yılmaz'ın Akkent Mahallesi'nde ikamet babası Ramazan Yılmaz'a acı haberi yetkililer verdi.

Haberin verilmesinin akabinde şehidin evinin olduğu apartmana Türk bayrağı asıldı.

Şehit Aslan'ın naaşının memleketi Kırıkkale'de defnedileceği belirtildi.



Şehit Uzman Çavuş Abdulkadir İyem

İyem'in Gaziantep'teki ailesine şehadet haberi verildi.

Şehit İyem'in (25) kent merkezine bağlı Şehitkamil ilçesindeki Eyüpsultan Mahallesi'nde ikamet eden babası Mehmet ve annesi Ayşe İyem'e acı haberi yetkililer ulaştırdı.

Şehidin sekiz kardeşten biri ve bekar olduğu belirtildi.

Şehit İyem'in naaşının, Gaziantep'te defnedileceği kaydedildi.

Piyade Sözleşmeli Er Enes Budak

Budak'ın (22) Manisa'daki ailesine şehadet haberi ulaştı.

Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay ve beraberindekiler, Enes Budak'ın, Atatürk Mahallesi'nde ikamet eden babası İkram Budak'a şehadet haberini verdi.

Haberi alan aile fertleri büyük üzüntü yaşadı, sağlık görevlileri ise ziyarette hazır bulundu.

Şehit ailesinin evinin olduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehit haberini duyan komşuları ve yakınları, taziye için ailenin evine geldi.

Vatani görevini bitirdikten sonra sözleşmeli er olarak görev yapmaya başlayan şehit Budak'ın bekar olduğu ve altı kardeşinin olduğu, annesi İkram Budak'ın da iki sene evvel yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Yorumlar (0)