Ferrari, yine "Dünyanın En Değerli Otomobil Markası" seçildi

Ferrari üst üste ikinci kez dünyanın en değerli otomobil markası oldu. Uluslararası bağımsız değerlendirme kuruluşu Brand Finance verilerine göre Ferrari'nin marka değeri, 2019 yılına kıyasla yüzde 9 artarak 9.1 milyar dolara ulaştı.

OTOMOTİV 24.01.2020, 17:45 24.01.2020, 17:52
Ferrari, yine "Dünyanın En Değerli Otomobil Markası" seçildi

Bağımsız marka değerleme kuruluşu Brand Finance, dünyanın en değerli 500 markasına yönelik araştırmasını kamuoyuyla paylaşmıştı. Aynı araştırmanın sonucuna bağlı olarak dünyanın en değerli otomobil markası Ferrari oldu. Böylelikle Ferrari, üst üste ikinci kez dünyanın en değerli otomobil üreticisi unvanına kavuştu.

Brand Finance Marka Gücü Endeksi'ne göre Ferrari 100 üzerinden 94.1 puan alıyor. Yüzde 94.1'lik oran, Ferrari'nin marka notuna "AAA+" notu verildiği anlamına geliyor. Marka Gücü Endeksi listesinin tüm sektörlerinde, toplamda 12 şirket AAA+ alırken Ferrari, aldığı 94.1 puanla diğer 11 şirketi geride bırakıyor.

2019 yılındaki Marka Gücü Endeksi'nden Ferrari 94.8 puan almıştı. 2019 verilerine göre, yalnızca 14 şirket AAA+ notu almış ve diğer tüm şirketleri geride bırakmıştı. 1 yıllık süre içerisinde Ferrari'nin marka değeri, yüzde 9 oranında artarak 9.1 milyar dolara yükselmiş oldu.

Ferrari'nin bu başarısının altında şirketin yeni modelleri büyük önem teşkil ediyor. Ferrari, büyük yankı uyandıran SF90 Stradale ve Roma gibi iki yeni modelin de aralarında olduğu 5 farklı yeni modeli piyasaya sürmesiyle yine kendinden sıklıkla söz ettirdi.

Brand Finance'ın CEO'su David Haigh, Ferrari'nin söz konusu başarısına yönelik açıklamalarda bulunarak, Ferrari'nin lüksün somutlaşmış örneği olduğunu ifade etti.

Yorumlar (1)
Mustafa 4 yıl önce
Valla ben 16 senedir Fransada yasiyorum Ferrari luks falan degil hemen her gun bir kosede gorebiliyoruz. ama kalitesini diyecek bir seyim yok