Diyarbakır’ın Gaffar Okkan’ı unutulmadı!

Şehit edilişinin 18. yılında Gaffar Okkan anılıyor. “Tutmadığı el, yüreğine dokunmadığı insanın kalmadığı, Diyarbakır’ın Emniyet Müdürü Gaffar Okkan unutulmadı.

GÜNDEM 24.01.2020, 17:57
Diyarbakır’ın Gaffar Okkan’ı unutulmadı!

Diyarbakır’ın gönlünü göreve geldikten kısa süre sonra fetheden Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 tarihinde hain bir pusuyla 5 meslektaşı ile birlikte şehit düştü. Bugün Gaffar Okkan’ın şehit edilişinin üstünden tam 18 yıl geçti.

Diyarbakır’da kadını, genci, yaşlısı herkesin hayatına dokunan; cep telefonu numarasını vatandaşa verip, derdi olan beni arasın diyen, kadın polisleri Diyarbakır’da ilk defa emriyle sokağa çıkaran, ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere destek olan, çocuk işçileri eğitime kazandıran Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan büyük bir sevgi ve özlemle anılıyor.

Sakarya Hendek’te 1952 yılında dünyaya gelen, 30 Eylül 1970’te Polis Kolejinden, 29 Eylül 1973’te Polis Akademisinden mezun olan ve ardından İzmir Emniyet Müdürlüğüne Komiser Muavini olarak atanan Ali Gaffar Okan çeşitli görevlere geldikten sonra, son görev yeri Diyarbakır’a İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Kısa sürede halkın sevgisini kazanan Okkan, 24 Ocak 2001 günü saat 17.40 sularında yapılan hain saldırıyla polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Atilla Durmuş, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy ile birlikte şehit düştü.

Ölümlerinin 18. yılında şehit olan Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve görev arkadaşları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Atilla Durmuş, Mehmet Sepetçi ve Selahattin Baysoy sevgi ve özlemle anılıyor.

Habernediyor.com

Yorumlar (1)
Metin 4 yıl önce
Ellerine sağlık Safa evladım. Seni seviyoruz