Haber bültenini böyle sundu!

Ordu Altaş TV'de haber spikerliği yapan Ebru Poyraz, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak için ilginç bir çalışmaya imza attı. 

MEDYA 26.11.2020, 09:05 26.11.2020, 09:09
Haber bültenini böyle sundu!

Türkiye'de kadına yönelik şiddet durdurulamıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı son açıklamada, kadına yönelik şiddet uygulayan erkeklere sert tepki gösterdi. Bakan Soylu, "Kendinize gelin!" diyerek çağrıda bulundu. Soylu, erkeklerin fiziksel bakımdan daha kuvvetli olmaları nedeniyle kadınlara yönelik şiddet uygulama hakkına sahip olmadıklarını söyledi. 

Ordu Altaş TV tarafından kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak için ilginç bir çalışmaya imza atıldı.

Altınordu ilçesine bağlı Durugöl Mahallesi'nde bulunan stüdyodan yayın gerçekleştiren televizyon kanalında haber spikeri olarak görev yürüten Ebru Poyraz, kadına yönelik şiddete dikkat çekmeyi hedefledi. 

Ebru Poyraz'ın yara izi ve morluk görünümü veren bir makyaj yaptırdığı ve bu şekilde haber bültenini sunduğu görüldü. Yayının yaklaşık bir saat boyunca devam ettiği fark edildi. Sosyal medyadan Ordu Altaş TV'ye destek mesajları yağdı. 

"Kadına yönelik şiddete sessiz kalmadık"

Ordu Altaş TV'nin genel müdürlüğünü yürüten Doğan Deniz, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu.

Her gün dünya genelinde yüzlerce kadının şiddet gördüğüne dikkat çeken Doğan Deniz, Ordu Altaş TV olarak bu duruma sessiz kalmadıklarını ifade etti.

Doğan Deniz, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturabilmek için bu tarz bir eylemde bulunduklarını belirterek, izleyicilerden olumlu yorumlar aldıklarını kaydetti. 

Soylu rakamları paylaşmıştı

Türkiye'de kadına yönelik şiddet kapsamında 2016 yılında 304 kadının hayatını kaybettiğini belirten Soylu, 2019 yılında ise 336 kadının yaşamını yitirdiğini söylemişti.

Soylu, 2020 yılının 20 Kasım gününden itibaren 234 kadının hayatını kaybettiğini ifade etmişti.

2019 yılının ilk 10 ayında kadına yönelik şiddet kapsamında 308 kadının yaşamını yitirdiğini belirten Soylu, 2020 yılının ilk 10 ayında ise 234 kadının hayatını kaybettiğini yani yüzde 24'lük bir azalma yaşandığını aktarmıştı.

Soylu, Türkiye'de kadına yönelik şiddet ile ciddi bir şekilde mücadele edildiğini kaydederek, bakanlıkların büyük bir çoğunluğu tarafından konuya ilişkin seferberlik başlatıldığını eklemişti.

Yorumlar (0)