Soylu, erkeklere seslendi: Kendinize gelin!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadınlara yönelik şiddet uygulayan erkeklere tepki göstererek, "Kendinize gelin!" diye seslendi. 

GÜNDEM 23.11.2020, 12:31
Soylu, erkeklere seslendi: Kendinize gelin!

Türkiye'de bilindiği üzere kadına yönelik şiddet iyice artmaya başladı. Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bir adamın, kendisinden ayrılmak isteyen dini nikâhlı eşinin kapısına bomba düzeneği yerleştirmesi tepkilere neden oldu. Düzeneğin imha edildiği, söz konusu adamın da yakalanarak tutuklandığı öğrenildi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadınlara yönelik şiddet uygulayan erkeklere tepki göstererek, "Kendinize gelin!" diye seslendi.

Bakan Soylu, erkeklerin fizikî anlamda daha güçlü olmalarının kendilerine kadınlara yönelik şiddet uygulama hakkını vermediğine dikkat çekti.

Soylu, kadınlara yönelik şiddet uygulanmasını "ayıp" olarak nitelendirirken, bu konudaki son rakamları da kamuoyu ile paylaştı.  

"234 kadın hayatını kaybetti"

Soylu, Türkiye'de kadına yönelik şiddet dâhilinde 2016 senesinde 304 kadının, 2019 senesinde 336 kadının, 2020 senesinde ise 20 Kasım günü itibarıyla 234 kadının yaşamını yitirdiğini belirtti. 

"Yüzde 24 azalma var"

2019 senesinin ilk 10 ayında kadına yönelik şiddet dâhilinde 308 kadının, 2020 senesinin ilk 10 ayında ise 234 kadının hayatını kaybettiğini aktararak, yüzde 24 azalma yaşandığına dikkat çekti. 

"Seferberlik ilan edildi"

Soylu, kadına yönelik şiddete karşı mücadele edildiğini ve bakanlıkların büyük bir kısmı tarafından bu konuda seferberlik ilan edildiğini kaydederek, her sabah söz konusu verileri değerlendirdiklerini ifade etti.

"KADES'i mutlaka indirin"

Kadına yönelik şiddete karşı üstlerine düşen her şeyi yaptıklarını vurgulayan Soylu, aile içi şiddetin önüne geçebilmek için Kadın Destek Uygulaması'nın (KADES) mutlaka indirilmesi yönünde sık sık çağrıda bulunduklarını söyledi.

"Üzülerek seyrediyorum"

Soylu, 21'inci yüzyılda olunduğunu hatırlatarak, her şeyin şeffaf bir şekilde izlenebildiği bir dönemde kadına yönelik şiddet konusunda ideolojik anlayışın esiri olan ve mücadelenin önüne geçmek isteyen kişileri üzülerek seyrettiğini belirtti.  

Yorumlar (0)